"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


The King's Will

41,50EUR

  • Model: BLA-KIN01
  • Gefabriceerd door: Blackfire


Auteur(s): Hans-Peter Stoll
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 50 - 90 min
Taal: EN

Beschrijving: In The King's Will zal het er op aankomen om zo veel mogelijk de koning te plezieren. Iedere speler start met een klein hertogdom waar je in principe de 4 basisgrondstoffen kan produceren, met verder 1 gehucht en 2 boeren.
Als je aan de beurt bent, dan kies je een actietegel die beschikbaar is (de laatste 4 zijn zogezegd 'op slot'). Jij mag 2 acties uitvoeren, de andere spelers daarna 1. De mogelijke acties zijn: grondstoffen produceren (2 maal; alleen waar je boeren hebt), een gebouw neerzetten (dit kan een houten speelstuk zijn in de vorm van een gehucht, dorp, kasteel (geeft meer ruimte voor grondstoffenproductie) of klooster (bied bescherming tegen een straf van een koningskaart) of 1 van de 21 gebouwtegels die je een speciale eigenschap geven), boeren bewegen (en zo mogelijk je hertogdom vergroten), je boeren laten kweken (kan alleen in een dorp of gehucht), omhoog gaan op het cultuur- (doet de grondstoffenproductie omhoog gaan) of onderwijsspoor (geeft korting bij gebouwen), je boeren taxeren (brengt 1 geld per boer op, maar is zeer slecht voor het humeur van je bevolking), naar een koningskaart kijken (deze kaarten zijn zeer belangrijk aangezien er opstaat wat minpunten oplevert als je het niet hebt en wat pluspunten oplevert als je het wel hebt), een grondstof omzetten in een andere grondstof of 2 geld en de laatst mogelijke actietegel laat je toe om toch een actie uit te voeren die op slot is.
De gekozen actietegel leg je telkens achteraan (zodat die op slot komt). Op een bepaald moment gaat de koningstegel helemaal vooraan komen te liggen. Dan gebeuren er een aantal zaken. Eerst moet je de taks aan de koning (die is van in het begin van de ronde gekend) betalen of je verliest 1 punt en 1 humeur. Vervolgens mag je vrijwillig bepaalde zaken offeren aan de koning voor punten (wat dat juist is, hangt af van waar je humeur staat) en je moet ook een koningskaart kiezen waarvan jij denkt dat je er goed gaat op scoren (er zijn er 8 beschikbaar, maar bij de start van het spel weet je maar van 1 de info).
Het spel is gedaan naar 4 ronden (of 3 voor een beginnersspel). Dan worden de koningskaarten die door spelers werden gekozen nog afgehandeld en wie daarna de meeste punten heeft, die wint het spel.

Opmerking: Spelregels in het Engels en Duits. Alle spelmateriaal is 100% taalonafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op maandag 17 april, 2017.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.