"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Dvonn

26,70EUR

  • Model: 999-DVO01
  • Gefabriceerd door: 999 Games


Auteur(s): Kris Burm
Aantal spelers: 2 - 2
Speelduur: 30 min

Beschrijving: Beide spelers krijgen 23 ringen, daarnaast zijn er nog drie neutrale, roodgekleurde Dvonnringen. Het spel bestaat uit twee fases: in de eerste fase plaatsten de spelers eerst de drie Dvonnringen op het parallellogramvormige speelveld, vervolgens om beurten de eigen ringen. In de tweede fase worden de ringen verplaatst. Je mag daarbij alleen eigen ringen verplaatsen, en alleen als ze niet aan iedere kant grenzen aan een andere ring. In het begin kunnen dus alleen de ringen aan de randen verplaatst worden. Ringen mogen alleen op andere ringen geplaatst worden, lege velden zijn taboe. Het beschikbare speelveld wordt hiermee dus steeds kleiner.
Op deze manier ontstaan stapels. Een stapel is eigendom van de speler wiens ring bovenop ligt, en mag alleen precies zoveel velden worden verplaatst als het aantal ringen in de stapel. Hoge stapels zijn dus minder mobiel, maar leveren wel meer punten op.
Voor alle stapels en ringen geldt dat ze in contact moeten blijven staan met de Dvonnringen. Liggen er geen ringen (ongeacht de kleur) meer tussen een stapel en een van de Dvonnringen, dan wordt deze stapel van het bord verwijderd.
Het spel eindigt als geen van beide spelers nog een stapel kan verplaatsen. Beide spelers zetten alle eigen nog overgebleven stapels op elkaar, en wie hiermee de hoogste ‘toren’ kan maken wint het spel.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op woensdag 17 mei, 2017.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.