"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Covert

53,50EUR

  • Model: RGS-COV01
  • Gefabriceerd door: Renegade Game Studios


Auteur(s): Kane Klenko
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 45 - 90min

Beschrijving: In Covert leidt u een team spionnen gedurende de koude oorlog.
Iedereen start een ronde het rollen van zijn dobbelstenen. Die ga je vervolgens om-en-om inzetten. Om ze op de decoder (voor fase 2) of op het special ops (je mag een speciaal actietoken trekken) - veld te zetten maakt de waarde van de dobbelsteen niet uit. Voor de actievelden wel, omdat eenmaal een dobbelsteen geplaatst op een actiecirkel, al de volgende moeten uitsluiten (dus 1 hoger of lager zijn in waarde dan de reeds geplaatste dobbelsteen). Als je niet langer kunt of wil plaatsen, dan pas je en neem je het beurtvolgorde token met de laagste waarde, deze zullen de spelersvolgorde voor de 2 volgende fasen bepalen.
In fase 2 mag je proberen om 1 of 2 codes te kraken. Daarvoor mag je 2 cijfers op de 2 beschikbare rijen van plaats wisselen (zolang ze maar orthogonaal elkaar raken), eventueel daar geplaatste dobbelstenen gebruiken om bepaalde cijfers te vervangen door die op je dobbelsteen en als daarna je code(s) er ligt, dan heb je dat object (dat 2 punten waard is als je het niet gebruikt, maar kan gebruikt worden om missies te vervullen).
In fase 3 worden de dobbelstenen afgehandeld die in fase 1 werden ingezet. Je kan zo je agenten verplaatsen over het bord (voor sommige missies moet je in bepaalde steden staan), zogenaamde Agency - kaarten nemen (deze hebben een driedubbele functie: een speciale eigenschap, een icoon dat je kan gebruiken om missies te vervullen of als vliegtuigticket voor 1 van je 3 agenten naar de afgebeelde stad) uit een regio waar je een agent hebt, een missie vervullen en een nieuwe missie nemen.
Het spel is gedaan als iemand zijn zesde missie heeft vervuld. De ronde wordt uitgespeeld en dan mag iedereen nog 1 missie proberen vervullen. Punten scoor je voor vervulde missies en niet gebruikte objecten (bekomen via het kraken van de codes). Wie het hoogste totaal heeft, die wint het spel.

Opmerking: Spelregels in het Engels. Alle spelmateriaal is 100% taalonafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op dinsdag 13 juni, 2017.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.