"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Clank!

54,90EUR

  • Model: RGS-CLA01
  • Gefabriceerd door: Renegade Game Studios


Auteur(s): Paul Dennen
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 60 min

Beschrijving: In Clank! bent u een avonturier die op zoek gaat naar verborgen artefacten in een duistere dungeon. Iedereen start hierbij met dezelfde 10 kaarten in zijn deck. Als u aan de beurt bent, trekt u 5 kaarten en daarmee gaat u aan de slag. Op die kaarten vindt u ervaring, wat eigenlijk geld is en u kan gebruiken om nieuwere, betere kaarten te kopen uit het aanbod, combat, waarmee u tegen monsters kan geen vechten voor hopelijk een mooie beloning en boots waarmee u over het bord kan reizen.
Op het bord kan u grote of kleine schatten gaan oppikken, naar de markt gaan om leuke objecten als een lockpick te gaan kopen (daarmee kan u over bepaalde routes reizen die standaard op slot zijn) en artefacten oppikken.
Op het einde van uw beurt gaat u de kaartenrij terug aanvullen. Op sommige kaarten staat echter een draak. Het eerste wat u gaat doen is alle blokjes in die op het Clank!-veld liggen in de zak stoppen. Hoe komen die daar? Wel, op sommige kaarten staat dat als u die kaart speelt u X Clank! maakt (wat eigenlijk geluid is dat u in de Dungeon maakt) en dan legt u X blokjes op het Clank-veld (via sommige kaarten kan u die er ook weer afhalen). Die komen dan in de zak terecht en afhankelijk van waar de draak zich bevindt, worden er een aantal uit de zak getrokken. Elk blokje van jou dat er uitkomt leg je op je persoonlijke 'health'-spoor. Als dat ooit vol komt te liggen ben je dood, maar er zijn natuurlijk ook kaarten/plekken op het bord waar je kan gaan healen en zo die blokjes er weer afkrijgt.
Het spel eindigt als iemand het beu is om op avontuur te gaan en besluit uit de dungeon te gaan (wat een bonus van 20 punten oplevert). De anderen hebben dan nog 4 beurten waarbij er nog 3 aanvallen van de draak zijn. Daarna tellen alle overlevers hun punten en wie de meeste punten heeft, die wint het spel.

Opmerking: Spelregels in het Engels. De kaarten bevatten Engelse tekst, taalafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op woensdag 05 juli, 2017.

Klanten die dit artikel kochten hebben ook onderstaande artikelen gekocht..

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.