"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Valletta (EN)

55,10EUR

  • Model: ZMA-VAL01
  • Gefabriceerd door: Z-MAN Games


Auteur(s): Stefan Dorra
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 40 - 80 min
Taal: EN

Beschrijving: In Valletta bouwt u samen aan de stad Valletta (de hoofdstad van Malta). Het is een deckbuilding game in wezen maar met een twist.
Het spelbord wordt opgebouwd door een aantal gele (leveren punten op), groene (leveren grondstoffen op) en blauwe (geven speciale acties) kaarten in een welbepaalde configuratie te leggen boven en onder het scorespoor. Op ditzelfde scorespoor zal ook Jean de Valetta (de stichter van Valletta) wandelen. De verschillende kaarten zijn eigenlijk gebouwen. In die zin zijn ze tweeledig want door zo'n gebouw te bouwen (door de juiste grondstoffen af te geven) voeg je een nieuwe kaart toe aan je deck, maar je laat ook ene gebouw achter op de kaart. Dit levert potentieel punten op als Jean de Valetta daar dan passeert. Jean de Valetta beweegt doordat sommige kaarten dit aangeven.
Het spel eindigt als Jean de Valetta helemaal door de stad is gewandeld of als iemand 25 of meer punten heeft gescoord. Wie daarna de meeste punten heeft, die wint het spel.

Opmerking: Spelregels in het Engels. De kaarten bevatten Engelse tekst, taalafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op zaterdag 29 juli, 2017.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2017 Time2Game.