"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Droomhuis (NL)

33,20EUR

  • Model: WGG-DRO01
  • Gefabriceerd door: White Goblin Games


Auteur(s): Klemens Kalicki
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 20 - 40 min
Taal: NL

Beschrijving: De titel zegt het allemaal: je wil je droomhuis bouwen.
Het principe van het spel is erg simpel: elke ronde worden er een aantal combinaties van kamers en verbouwingskaarten opengelegd, waarbij 1 kamer zal gekoppeld zijn aan startspeler worden en dus geen verbouwingskaart heeft. Daarna zal beginnend met de startspeler iedere speler 1 zo'n combinatie kiezen.
De genomen kamer moet je direct in je huis leggen. Hierbij moeten sommige kamers verplicht in de kelder en andere op de eerste of tweede verdieping. Bovendien moet elke kamer ondersteund zijn door 'iets' (een andere kamer, een steiger,...) daaronder. Sommige kamers zijn uitbreidbaar (wat je meer punten zal opleveren), maar er is een maximum aan het aantal dat zo naast elkaar mag liggen. Bovendien kan een kamer die gedecoreerd is met een inrichtingstegel sowieso niet meer uitgebreid worden. Kan je aan 1 van deze plaatsingsregels niet voldoen, dan draai je de kamer om naar een lege kamer en zal deze 0 waard zijn.
De verbouwingskaarten bestaan er in verschillende soorten: daken (je wilt er 4 in dezelfde kleur voor 9 bonuspunten), inrichtingskaarten (je plaatst de bijhorende tegel in een toegestane kamer, maar deze kan hierdoor wel niet meer uitgebreid worden), klussers (leveren aan het einde van het spel punten op voor bepaalde zaken of laten manipulatie toe voor de scoring) en gereedschap (geven je tijdens het spel op een moment van jouw keuze een welbepaald voordeel).
Na 12 rondes is iedereen zijn huis af en worden de punten geteld voor: kamers, inrichtingstegels, functionaliteit (zowel een badkamer op elke verdieping als de combinatie slaapkamer, badkamer en keuken leveren 3 punten op), daken en bepaalde klussers. Wie de meeste punten heeft, die wint het spel.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op maandag 23 oktober, 2017.

Klanten die dit artikel kochten hebben ook onderstaande artikelen gekocht..

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.