"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Caverna: Het Duel

17,80EUR

  • Model: 999-CAV02
  • Gefabriceerd door: 999 Games


Auteur(s): Uwe Rosenberg
Aantal spelers: 2 - 2
Speelduur: 20 - 40 min.
Taal: NL

Beschrijving: Caverna: Het Duel is de tweespelersvariant van Caverna. Net zoals bij de Agricola heeft deze variant dezelfde setting als Caverna, maar speelt hij helemaal anders. Zo moet u hier bvb. geen dwergen gaan 'kweken' of is er geen voedselfase, maar krijgt u automatisch dwergen bij naarmate het spel vordert, maar zal u toch voedsel nodig hebben omdat sommige acties evenveel voedsel kosten als u dwergen hebt.
U start het spel met een actie een grot vol met stenen en 1 tegel die u kan gebruiken. Er liggen 6 startgebouwen en er zijn 4 actietegels die standaard bij de start beschikbaar zijn. Elke ronde wordt er een nieuwe actietegel omgedraaid. De eerste 3 rondes heb je 2 dwergen (= 2 acties), de volgende 4 heb je 3 acties en de laatste ronde heb je 4 acties. Als je aan de beurt bent, dan trek je een actietegel naar jou toe en voer je de corresponderende actie(s) uit.
Mogelijk acties zijn: grondstoffen nemen, tegels in de je grot gaan activeren, steen uit je grot ruimen - dit brengt nieuwe gebouwen in het spel, maar je weet niet op voorhand welke gebouwen bij wie waar liggen -, muren bouwen (veel gebouwtegels vereisen een bepaalde configuratie van muren) of een beschikbaar gebouw bouwen.
Na 8 rondes is het spel gedaan. Je telt de punten van je gebouwen op en daarbij al het goud dat je hebt verzamelt en wie het hoogste totaal heeft, die wint het spel.

In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op donderdag 02 november, 2017.

Klanten die dit artikel kochten hebben ook onderstaande artikelen gekocht..

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.