"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Torres (NL)

33,20EUR

  • Model: WGG-TOR01
  • Gefabriceerd door: White Goblin Games


Auteur(s): Wolfgang Kramer & Michael Kiesling
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 60 min
Taal: NL

Beschrijving: Torres wordt gespeeld in drie fasen, en in iedere fase zit een aantal beurten, afhankelijk van het aantal spelers. Het bord bestaat uit 8x8 velden.
Per beurt heeft iedere speler vijf actiepunten te besteden. Met die punten kun je torens plaatsen, actiekaarten kopen of ridders van jezelf neerzetten of verplaatsen. Meerdere torens naast elkaar vormen burchten. Al snel gaan de burchten ook de hoogte in, want twee verschillende burchten mogen elkaar niet raken. De hoogte van een toren mag echter nooit hoger zijn dan het totale grondoppervlak van die burcht. De ridders moeten je punten gaan bezorgen. Aan het eind van alle drie fasen volgt namelijk een puntentelling. Voor elke burcht wordt hiervoor gekeken welke ridders daar op staan. De hoogte van de toren waar de ridder op staat, maal het oppervlak van de burcht bepaalt het aantal punten van die ridder. Er kunnen zich meerdere ridders in een burcht bevinden. Iedere ridder krijgt punten voor zijn eigen hoogte, maar van dezelfde speler wordt slechts de hoogste ridder geteld. Ridders mogen voor één actiepunt per veld verplaatst worden. Ze kunnen echter maar één trede hoger per stap.
Verschillende regels kunnen omzeild worden door het gebruik van actiekaarten. Deze kunnen voor één actiepunt gekocht worden, en er mag slechts één per beurt worden ingezet. Het gebruik van een kaart kost geen actiepunten. Extra punten zijn te behalen in de burcht waar de Koning zich bevindt. In fase één moet je een ridder op niveau één hebben om de koningsbonus te behalen. In fase twee is dat niveau twee en in de laatste fase niveau drie. Aan het eind van de derde fase volgt de laatste puntentelling, en wint de speler die het verst is het op scorespoor.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op dinsdag 07 november, 2017.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.