"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Clank! In! Space!

59,10EUR

  • Model: RGS-CLA03
  • Gefabriceerd door: Renegade Game Studios


Auteur(s): Paul Dennen
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 30 - 60 min

Beschrijving: Clank in Space is een herwerkte versie van Clank!. De setting is nu logischerwijs de ruimte, maar er zijn ten opzichte van het origineel ook een aantal verschillen. De eerste is dat het bord nu modulair is. Door de verschillende modules (die langs beide zijde bedrukt zijn) samen te stellen kan je heel wat verschillende borden samenstellen. Voorst zijn er een aantal kleinere wijzigingen: kaarten hebben nu verschillende facties. Het kan handig zijn om veel kaarten van eenzelfde factie te hebben omdat die mekaar kunnen versterken. Voorts is er ook een extra grondstof (kristallen) waarmee je bepaalde kaarten een sterker effect kan geven.
De rest van de principes van Clank! blijven behouden: u bent een ruimte-avonturier die op zoek gaat naar artefacten in het ruimteschip van Lord Eradikus. Iedereen start hierbij met dezelfde 10 kaarten in zijn deck. Als u aan de beurt bent, trekt u 5 kaarten en daarmee gaat u aan de slag. Op die kaarten vindt u ervaring, wat eigenlijk geld is en u kan gebruiken om nieuwere, betere kaarten te kopen uit het aanbod, combat, waarmee u tegen monsters kan geen vechten voor hopelijk een mooie beloning en boots waarmee u over het bord kan reizen.
Op het bord kan u grote of kleine schatten gaan oppikken, naar de markt gaan om leuke objecten te gaan kopen (zo kan u bvb. van de ene portal naar de andere reizen) en artefacten oppikken.
Op het einde van uw beurt gaat u de kaartenrij terug aanvullen. Op sommige kaarten staat echter een Lord Eradikus-symbool. Het eerste wat u gaat doen is alle blokjes in die op het Clank!-veld liggen in de zak stoppen. Hoe komen die daar? Wel, op sommige kaarten staat dat als u die kaart speelt u X Clank! maakt (wat eigenlijk geluid is terwijl ud oor het ruimteschip beweegt) en dan legt u X blokjes op het Clank-veld (via sommige kaarten kan u die er ook weer afhalen). Die komen dan in de zak terecht en afhankelijk van waar de Lord Eradikus zich bevindt, worden er een aantal uit de zak getrokken. Elk blokje van jou dat er uitkomt leg je op je persoonlijke 'health'-spoor. Als dat ooit vol komt te liggen ben je dood, maar er zijn natuurlijk ook kaarten/plekken op het bord waar je kan gaan healen en zo die blokjes er weer afkrijgt.
Het spel eindigt als iemand het beu is om op avontuur te gaan en besluit uit de dungeon te gaan (wat een bonus van 20 punten oplevert). De anderen hebben dan nog 4 beurten waarbij er nog 3 aanvallen van Lord Eradikus zijn. Daarna tellen alle overlevers hun punten en wie de meeste punten heeft, die wint het spel.

Opmerking: Spelregels in het Engels. De kaarten bevatten Engelse tekst, taalafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op vrijdag 10 november, 2017.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.