"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


London - Second edition (EN)

38,70EUR

  • Model: OSP-LON01
  • Gefabriceerd door: Osprey Games


Auteur(s): Martin Wallace
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 90 min

Beschrijving: Nieuwe versie van de bordspelklassieker London van Martin Wallace. London bestaat uit een speelbord en een hele hoop kaarten. Er zijn 4 soorten kaarten: bruine zullen geld opleveren, roze geven punten, blauwe geven een mix van deze 2 of andere voordelen zoals het verwijderen van armoedepunten (zie ook verder) en grijze doen helemaal niets buiten lelijk in de weg zitten.
Als u aan de beurt bent dan moet u altijd verplicht 1 kaart nemen. Dat mag er 1 zijn van het open display of een gedekte van de trekstapel. Vervolgens mag u 1 van 4 acties kiezen. Men kan kaarten uit zijn hand spelen. Hier zijn 2 bijzonderheden aan verbonden. Ten eerste moet u voor elke kaart die u wil bouwen een kaart in diezelfde kleur afleggen (en soms daarbovenop nog geld). Ten tweede beslist u zelf hoeveel bouwstapels u maakt. U mag daarbij ook kaarten overbouwen. Hoe meer bouwstapels u maakt, hoe maar kaarten u zal kunnen activeren, maar ook hoe meer armoedepunten u dit zal opleveren.
Een 2de mogelijke actie is immers het activeren van de gebouwde kaarten (dit kan extra geld of kaarten kosten). Sommige geven een éénmalig voordeel en moeten daarna dan omgedraaid worden, andere zijn permanent. Vervolgens krijgt men armoedepunten. Men maakt de som van aantal bouwstapels + aantal kaarten nog op hand. Daar trekt men het aantal gebouwen dat men op het spelbord heeft van af en zoveel armoedepunten krijgt men.
De 3de mogelijke actie is om een gebouw neer te zetten in Londen. Dit kost een bepaalde hoeveelheid geld, zal op het einde van het spel een bepaalde hoeveelheid punten opleveren en men mag onmiddellijk een bepaalde hoeveelheid kaarten bijnemen. De 4de mogelijke actie is gewoon 3 kaarten bijtrekken (er is een handlimiet van 9).
Het spel eindigt als de trekstapel op is. Pluspunten zijn er voor punten verdient tijdens het spel, gebouwen in Londen (+ eventuel voorzien van een Underground) en punten op sommige kaarten. Minpunten voor elke lening die men niet heeft kunnen terugbetalen en voor armoedepunten. De speler met de meeste punten wint.

Opmerking: Spelregels in het Engels. De kaarten bevatten Engelse tekst, taalafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op maandag 13 november, 2017.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.