"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Viral (EN)

46,60EUR

  • Model: ARCW-VIR01
  • Gefabriceerd door: Arcane Wonders


uteur(s): Gil d'Orey & Antonio Sousa Lara
Aantal spelers: 2 - 5
Speelduur: 60 - 90 min

Beschrijving: In Viral bent u een virus die probeert de meest interessante organen te besmetten. Het spel wordt gespeeld over 6 rondes.
Elke ronde start met de infectiestap. Iedere speler kiest een combinatie van een zone in het lichaam en een mutatiekaart. Zo'n mutatiekaart bepaalt welke acties je kan doen en diegene die donkerblauw gemarkeerd zijn mogen enkel in de gespeelde zone uitgevoerd worden. Mogelijke acties zijn: een nieuw virus inbrengen, een virus van een tegenspeler aanvallen (en dus verwijderen; tenzij deze zich verdedigd hefet met een schild), een virus verplaatsen (volgens de stroomlijnen van het lichaam), andere virussen absorberen, een ander virus aantrekken of wegstoten, een virus versterken (het krijgt een defensieschild) of het immuunsysteem van het lichaam in een bepaalde zone activeren. Nadat iedereen een combinatie van een zone + mutatiekaart heeft uitgevoerd, doe je dit nog een tweede keer.
Vervolgens wordt in elke zone gekeken wie de meerderheid heeft (waarbij je verplicht ook in elk orgaan van de zone moet aanwezig zijn). Die speler scoort de in de zone aangegeven punten en gaat ook evenveel vooruit of achteruit op het onderzoeksspoor als daar is aangegeven. Bij gelijke stand wordt gekeken naar het tie-breker - veld.
In de derde stap wordt de gebeurteniskaart uitgevoerd (die is gekend bij de start van een ronde). Vervolgens wordt gekeken waar het immuunsysteem van het lichaam actief is (die wordt geactiveerd via mutatiekaarten of als in een orgaan te veel virussen aanwezig zijn). Wie daar de meeste virussen aanwezig heeft, die krijgt 2 punten alle andere spelers met een aanwezigheid 1 punt. Daarna worden alle virussen daar afgeruimd (tenzij ze beschermd zijn met een schild).
In de laatste 2 stappen wordt eerst gekeken wie helemaal bovenaan staat op het onderzoeksspoor. Die speler(s) zijn(hun) virussen worden verwijderd (behalve die met een schild) en tot slot wordt het tie-breker veld aangepast: wie het minste punten heeft komt bovenaan te liggen (wint dus bij gelijkspel).
Na 6 rondes is het spel gedaan. Dan worden er nog punten vergeven voor het hebben van bepaalde mutatiekaarten en voor elk virus op het bord. Wie daarna de meeste punten heeft, die wint het spel.

Opmerking: Spelregels in het Engels. Het overzicht is in het Engels, maar op bvb. de kaarten zelf staan enkel symbolen. Alle overige spelmateriaal is dan ook 100% taalonafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op dinsdag 14 november, 2017.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.