"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Okanagan: Valley of the Lakes

28,60EUR

  • Model: MAT-OKA01
  • Gefabriceerd door: Matagot


Auteur(s): Emanuele Ornella
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 45 min

Beschrijving: Okanagan is een tegellegspel. Iedere speler krijgt een aantal opdrachten, waarvan je er 3 houdt. Om die opdracht te vervullen heb je bepaalde personen en/of goederen nodig. Je mag de opdracht echter zo veel keer vervullen als je wil.
Als je aan de beurt bent, dan leg je één van je tegels (op deze tegels staan landschapstypes en de tegel moet zodanig gelegd worden dat het past). Vervolgens plaats je er 1 van je speelstukken op: een silo mag op 3 landschapstypes en heeft een invloed van 1, een warenhuis mag op 2 landschapstypes en heeft een invloed van 2 en een boerderij mag maar op 1 landschap, maar heeft wel een invloed van 3.
Als door het plaatsen van een tegel een gebied af is, dan wordt het gescoord. Er wordt gekeken naar welke personen en goederen er allemaal in het afgewerkte gebied zijn en deze worden klaargelegd. De speler met het minste invloed, die mag een bonus kiezen. Er zijn er 4 beschikbaar (en deze staan op de achterkant van de landschapstegels die in het spel gaan komen). Vervolgens mag de speler met het meeste invloed evenveel personen en/of goederen nemen als hoe groot zijn invloed is. Zijn er nog zaken over, dan mag de speler met het tweede meest invloed zaken nemen, weer evenveel als hij invloed heeft, enz.
Een ronde is gedaan als iedereen al zijn houten speelstukken heeft geplaatst. Dan krijgt men 3 nieuwe opdrachten, beslist men welke men wil houden en start een nieuwe ronde die gelijkaardig is aan de eerste. Op het einde van de tweede ronde scoort men zijn opdrachten en krijgt men nog eens een bonus voor elk setje van personen en/of goederen dat men heeft in de 4 verschillende kleuren. Wie het hoogste totaal heeft, die wint.

Opmerking: Spelregels in verschillende talen, waaronder het Nederlands. Alle spelmateriaal is 100% taalonafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op woensdag 15 november, 2017.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.