"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Reworld

37,60EUR

  • Model: EGG-REW01
  • Gefabriceerd door: Eggertspiele


Auteur(s): Michael Kiesling & Wolfgang Kramer
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 90 min

Beschrijving: Re-world heeft een vrij uniek spelsysteem: Je gaat namelijk eerst een ruimtestation bouwen om dan vervolgens daarmee proberen een planeet te terraformen.
Eerst ge je dus je station bouwen. Er worden 5 rondes gespeeld, waarbij je telkens ene aantal officierskaarten krijgt. Als je aan de beurt bent, ga je: een module aanschaffen, startspelermarker nemen of je stapt uit de lopende ronde. Een module verwerven doe je door het spelen van officierskaarten op het centrale speelbord naar gelang de kaarten die in de velden naast dit veld liggen. Bovendien bepaalt de bovenste kaart die je speelt bepaalt waar je de module moet gaan aanleggen rond je spelersbord. Als iedereen heeft gepast, start een nieuwe ronde en na 5 rondes is iedereen klaar voor deel 2!
Als je aan de beurt bent, dan verleg exact 1 module van links naar rechts naast je spelersbord en kijk je of je aan één van de voorwaarden op de populatieschepen voldoet (deze leveren punten op in diverse waarderingen op het einde van het spel). De verschillende modules helpen je allemaal op een andere manier: zo gaan terrabots helpen bij het starten van een nederzetting, kan je met shuttles of bouwunits gaan transporteren of je verdediging opbouwen, kan je met bouwunits de noden van bepaalde gebouwen gaan voldoen en kan je met satellieten je verdediging opbouwen. Zo gauw je geen modules meer kan verleggen, stapt je uit de lopende ronde. Eens alle spelers al hun modules hebben verlegd, eindigt het spel en volgt de slotwaardering.
Deel 2 van het spel is gedaan als iedereen al zijn modules heeft verplaatst. Dan wordt elke stad gewaardeerd (o.a. voor het hebben van de meeste verdediging) en wie de meeste punten weet te scoren, die wint het spel.

Opmerking: Spelregels in het Duits + Engels bijgevoegd. Alle spelmateriaal is 100% taalonafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op donderdag 23 november, 2017.

Klanten die dit artikel kochten hebben ook onderstaande artikelen gekocht..

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.