"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


First Martians: Adventures on the Red Planet (EN)

68,00EUR

  • Model: POR-FIR01
  • Gefabriceerd door: Portal


Auteur(s): Ignacy Trzewiczek
Aantal spelers: 1 - 4
Speelduur: 60 - 90 min

Beschrijving: First Martians is een volledig coöperatief spel. In het spel zijn er een aantal standalone scenario's (die door de verschillende set-up stappen waarbij andere zaken kapot zullen zijn, andere gebeurtenissen, andere upgrades die beschikbaar zijn enorm herspeelbaar zijn elk op zich) en twee campagnes. Bovendien kies je telkens voor de moeilijksheidsgraad in de app die bij dit spel hoort, wat voor noch meer variatie zorgt.
Aangezien elk scenario anders is, geven we hier gewoon een overzicht van de standaard zaken die in het spel aanwezig zijn. Zo zal elke ronde uit 6 fasen bestaan.
Eerst wordt de gebeurtenis bekend gemaakt. Sommige zijn one shots, sommige gaan een aantal ronden mee als je er niets aan doet. Vervolgens wordt gekeken naar het moraal. Is dit positief, dan krijgt de startspeler dit bij (moraal heb je nodig om bepaalde vaardigheden van je karakter te kunnen activeren), als dit negatief is, dan verlies je moraal. Heb je dit niet, dan krijg je een wonde in de plaats. Wonden kunnen je vertragende eigenschappen bezorgen en uiteindelijk tot de dood van jouw astronaut leiden.
Vervolgens is er de productiefase. Tijdens het spel beschik je over een aantal faciliteiten waar je allerlei zaken/acties kan gaan doen. Eerst ga je kijken of je zuurstofgeneratoren voldoende zuurstof produceren. Is dit niet het geval, dan zal je een aantal faciliteiten moeten sluiten. Vervolgens kijk je of je zonnepanelen voldoende energie produceren. heb je niet voldoende energie, dan ga je opnieuw faciliteiten moeten sluiten. Daarna kijk je naar je boerderij: je zaadjes worden iets groter en als ze ene plant worden dan komen z in een serre terecht. Per plant produceer je 1 voedsel en daarna consumeert elke astronaut 1 voedsel (als hij dat niet kan, krijgt hij/zij 1 wonde). Als vierde kijk je hoeveel stress er bijkomt. Als er te veel stress is, dan zakt het moraal met 1. Tot slot van de productiefase kijk je naar elke faciliteit waar er een slecht functionerende mechaniek is en pas je de aangegeven penalty toe.
Daarna is er de actiefase. Per missie heb je een aantal specifieke missies. Wat je echter altijd kan doen is: genezen, je persoonlijk moraal verhogen, het algemeen moraal verhogen, Mars gaan ontdekken (ook op die tegels kunnen specifieke zaken naar boven komen) , op Mars een staal gaan nemen, zo'n staal gaan onderzoeken (dit kan een speciale eigenschap opleveren voor je personage), schade in een bepaalde faciliteit gaan herstellen, een gebeurtenis afhandelen, een zaadje gaan planten of de stress gaan verminderen.
In de laatste 2 fases ga je kijken of er malfuncties bijkomen in bepaalde faciliteiten en wordt de volgende ronde voorbereid.
Het spel eindigt vroegtijdig als een astronaut sterft of als iets specifiek van de missie gebeurt. Als de spelers er in slagen om het doel van de missie te vervullen, dan winnen ze samen het spel.

Opmerking: Spelregels en scenario's in het Engels. De tegels en kaarten bevatten Engelse tekst, taalafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op zaterdag 25 november, 2017.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.