"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Heaven & Ale

41,80EUR

  • Model: EGG-HEA01
  • Gefabriceerd door: Eggertspiele


Auteur(s): Michael Kiesling & Andreas Schmidt
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 60 - 90 min

Beschrijving: In Heaven & Ale gaan de spelers als hoofd van de abdij hun monniken aan het werk zetten: je plant en verbouwt verschillende grondstoffen, verdient hopelijk wat geld tijdens het spel en je wil ook dat je meesterbierbrouwer zo ver mogelijk geraakt op het spoor.
Het spel loopt over een aantal ronden, afhankelijk van het aantal spelers. Het spelbord toont een ovaal en op heel wat plekken liggen tegels. Als je aan de beurt bent, dan ga je simpelweg zo ver als je wil, maar enkel vooruit, je kan dus nooit terug iets nemen dat achter je ligt.
Er zijn vier mogelijke locaties waarop je met je figuur kan eindigen: grondstoffentegels (je moet ze of leggen om geld op te brengen (en dan betaal je evenveel als de waarde) of dat ze die grondstof doen bewegen op het spoor en dan moet je dubbel zo veel als de waarde betalen; als door het plaatsen van de tegel op je bord een schuur volledig omringd is, dan krijg je een bonusactie), monnikplaats (werkt op identieke manier als grondstoffen, maar deze kunnen je meesterbierbrouwer doen stijgen), scoreficheplaats (je kan verschillende zaken gaan scoren (bvb al je graan of 1 welbepaalde kleur van monnik) of een vatplaats (je mag alle vaten nemen waaraan je op dat moment voldoet (bvb. 6 tegels met waarde 1 hebben)).
Een ronde is gedaan als alle spelers volledig rond zijn. Nadat alle ronden zijn uitgevoerd doorloop je enkele stappen om je eindscore te bepalen:
1) Bekijk waar je meesterbierbrouwer staat en wat z'n ruilwaarde is
2) Zet je laagst gerangschikte grondstoffenmarker naar voor en geef hierbij stappen af met je andere grondstoffenmarkers (de meesterbierbrouwer geeft de ruilwaarde aan (bvb. 3 tegen 1)).
3) Doe dit tot je markers elkaar ontmoeten.
4) Voor elke 10 geld die je nog hebt, mag je je laagst gerangschikte marker nog één plaats opschuiven.
5) Vermenigvuldig nu je laagst gerangschikte grondstoffenmarker met de vermenigvuldigingsfactor van je brouwer om je totaal aan punten te berekenen.
6) Tel hierbij tel de waarde van je geclaimde vaten op.

De speler met het hoogste totaal, die wint het spel.


Opmerking: Spelregels in het Duits + Engels bijgevoegd. Alle spelmateriaal is 100% taalonafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op zaterdag 25 november, 2017.

Klanten die dit artikel kochten hebben ook onderstaande artikelen gekocht..

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2017 Time2Game.