"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Mountains of Madness (EN)

37,40EUR

  • Model: IEL-MOU01
  • Gefabriceerd door: Iello


Auteur(s): Rob Daviau
Aantal spelers: 3 - 5
Speelduur: 60 - 90 min

Beschrijving: Mountains of Madness is een coöperatief spel, waarbij je de "Berg die je Waanzin Bezorgt" over moet en genoeg artefacten moet zien te verzamelen.
Als je aan de beurt bent, dan kies je een tegel, uiteraard te beginnen onderaan de berg en telkens aangrenzend. Je draait die om en daar staan 1 of 2 symbolen op met een exact getal of een interval (bvb. 7 - 11). Er wordt een zandloper van 30 seconden omgedraaid en vervolgens moeten de spelers overleggen en gedekt kaarten (die de verschillende symbolen en verschillende waardes hebben) neerleggen. Als de tijd om is, dan worden de kaarten opengedraaid en wordt gekeken of men een beide, én of geen van de intervallen voldoet. Beide is uiteraard perfect en levert de bonus van de kaart op. Eén levert je ook de bonus van de kaart op, maar de actieve speler (diegene die beslist heeft welke tegel men ging ontdekken) moet een waanzinkaart nemen. waanzinkaarten zijn persoonlijke kaarten die de communicatie bemoeilijken, omdat je bvb. geen getallen meer mag zeggen maar enkel met je vingers mag tonen. Zijn beide op de kaart fout, dan moet men een wonde toevoegen aan de stapel.
Als de spelers boven zijn geraakt, dan moeten ze nog via een vluchtroute de berg verlaten. Dan wordt gekeken of de spelers meer artefacten (een typische bonus die je krijgt als beloning van een tegel) hebben de wonden. Is dat het geval, dan winnen ze het spel, anders hebben ze verloren.

Opmerking: Spelregels in het Engels. De kaarten bevatten Engelse tekst, taalafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op zondag 26 november, 2017.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.