"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Dragonsgate College + TIJDELIJK mini-uitbreiding

43,90EUR

  • Model: NSKN-DRA01
  • Gefabriceerd door: NSKN Legendary Games


Auteur(s): Thomas Vande Ginste & Wolf Plancke
Aantal spelers: 2 - 5
Speelduur: 60 - 90 min

Beschrijving: In Dragonsgate College ga je proffen en leerlingen voor jouw College recruteren en gaan zij jou hopelijk helpen om de overwinning binnen te halen.
Het spel bestaat uit 5 rondes. Na een voorbereidingsfase, krijgt iedereen inkomsten. Dit is standaard 2 geld, maar sommige gebouwen geven extra inkomsten in de vorm van geld of een kobold (die je kan gebruiken om de dobbelstenen te manipuleren).
Vervolgens worden alle dobbelstenen gedobbeld. Bij de start is dit 1 neutrale dobbelsteen/speler plus ook nog 1 dobbelsteen van elke speler in de eigen kleur (vanaf ronde 3 komt er een extra neutrale dobbelsteen/speler bij). Dan is er de actiefase. Je neemt een dobbelsteen en de waarde bepaalt welke acties je er kan mee uitvoeren. Neem je echter de dobbelsteen van een andere speler, dan mag die nadat je de actie hebt uitgevoerd ook een actie uitvoeren, corresponderend met de waarde van die dobbelsteen.
Je kan diverse acties gaan uitvoeren op het bord: geld nemen, een prof inhuren (die gaat de statistieken in 3 categorieën verbeteren (magiër, rogue en/of krijger), een leerling recruteren, een leerling gebruiken om een carrièretegel te claimen (dit geeft punten en een bonus; maar je statistieken in magiër, rogue en krijger zullen hoog genoeg moeten zijn of je past het verschil in geld bij), trainen op het drakenspoor (afhankelijk van de waarde van je dobbelsteen ga je een aantal stappen vooruit en je claimt alle bonussen die je onderweg tegenkomt), een gebouw verwerven (dit levert je bepaalde voordelen op (zoals extra inkomen, omhoog gaan in een categorie,...), je bedekt er bouwvelden mee in je college (elk leeg bouwveld zal op het einde minpunten opleveren), maar je onderhoudskosten stijgen ook (en elk geld dat je niet kan betalen levert minpunten op), een neutrale dobbelsteen vervangen door een dobbelsteen van je eigen kleur of investeren in startspeler zijn en/of bonus nemen.
Als iedere dobbelsteen is genomen is de ronde gedaan, wordt de nieuwe spelersvolgorde bepaald en start een volgende ronde. Na 5 rondes worden nog punten vergeven voor het hebben van bepaalde meerderheden en het hebben van sets van gelijke of verschillende drakenbekers (te claimen via het drakenspoor of carrière tegels). Wie daarna de meeste punten heeft, die wint het spel.

Opmerking: Spelregels in het Engels. Kaarten bevatten Engelse tekst, taalafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op zondag 26 november, 2017.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.