"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Merlin

43,20EUR

  • Model: QUE-MER01
  • Gefabriceerd door: Queen Games


Auteur(s): Stefan Feld & Michael Rieneck
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 75 min

Beschrijving: In Merlin ga je jouw ridders van de ronde tafels samen met Merlijn de Tovenaar zo laten bewegen dat ze voor jou hopelijk de overwinning opleveren.
Het speelbord bestaat uit een cirkel. Jouw ridders mogen in principe enkel in klokwijzerzin gaan bewegen, Merlijn kan in beide richtingen lopen. Bij de start van een ronde dobbel je de 3 dobbelstenen voor jouw ridder samen met de witte dobbelsteen (iedere speler heeft er zo eentje!) waarmee je Merlijn kan bewegen. Vervolgens gaat iedere speler om en om zijn ridder of Merlijn gaan bewegen.
Je moet het exact aantal stappen van dobbelsteen verplaatsen en vervolgens mag je de actie uitvoeren van het vak waar je bent op geëindigd. Heel wat acties zijn gelinkt aan de 6 verschillende vazallen. In een vazal kan: een invloedsmarker plaatsen (dit geeft je meer flexibiliteit voor bepaalde acties en kan punten opleveren), eens banner nemen van die kleur (daar kan je opdrachten mee vervullen, maar elke banner heeft ook een speciale eigenschap zoals de dobbelsteen van waarde veranderen, alle schurken van 1 kleur afruimen,...) of een blokje van die kleur nemen (eveneens nodig voor bepaalde opdrachten, maar ook voor te bouwen), bouwen in het koninkrijk (het snijpunt van de zeshoek bepaalt welke kleur van blokjes nodig zijn), punten verkrijgen naar gelang je iets hebt (bvb. aantal invloedsmarkers), Excalibur nemen (helpt je bij schurken verslaan), de graal nemen (geeft ook een appel en met een appel draai je een dobbelsteen naar een waarde naar keuze) of nieuwe opdrachtkaarten nemen.
Na je beurt mag je 1 opdracht vervullen (daarvoor ga je bepaalde banners, blokjes of invloedsmarkers moeten hebben). Als iedereen al zijn dobbelstenen heeft ingezet, start ene volgende ronde. Na elke 2 rondes is er een scoring: dan krijg je punten voor meerderheden aan invloedsmarkers in elke vazal, meerderheden in gekleurde gebieden in het koninkrijk en minpunten als je de schurken die je bedreigen niet kan bevechten (hiervoor moet je schilden van de juiste kleur hebben, eveneens te verkrijgen in de juiste vazal). Wie na 6 rondes zo de meeste punten weet te scoren, die wint het spel.

Opmerking: Multilanguage versie met spelregels in het Frans, Engels en Duits. Alle spelmateriaal is 100% taalonafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op zondag 26 november, 2017.

Klanten die dit artikel kochten hebben ook onderstaande artikelen gekocht..

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.