"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Pioneers

39,20EUR

  • Model: QUE-PIO01
  • Gefabriceerd door: Queen Games


Auteur(s): Emanuele Ornella
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 60 min

Beschrijving: Het speelbord wordt bij de start van het spel vol gelegd met allerlei soorten pioneers. Als je aan de beurt bent, dan onderga je 3 stappen: eerst kijk je hoeveel inkomen je krijgt (waarbij bankieren je inkomen met 1 verhogen). Dan mag je evenveel acties doen als verkopers hebt (je start met 1). Er zijn 3 mogelijke acties die je elk maximaal 1 kaar kan uitvoeren: 1 spoor kopen voor $ 2, 2 sporen kopen voor $ 5 of een nieuwe koets kopen (afhankelijk van de positie van de koets kost dit $ 1 - 4). Op die koetsen staan een aantal pioniers van welbepaalde types en hoeveel geld je krijgt als je elke pioneer kan afleveren.
Tot slot van je beurt moet je de koets gaan verplaatsen en dit moet naar een plaats zijn waar er ene pioneer ligt die jij nog op één van je koetsen hebt staan. Als je hierbij over je eigen spoor reist, dan is dit gratis. Is er geen spoor, dan betaal je aan de bank en als je over het spoor van iemand anders reist dan betaal je aan die speler ($ 1 per gebruikt spoor).
Je levert jouw pioneer dan af op die plaats en neemt de bijhorende tegel die er ligt. Afhankelijk van het type heb je een permanent voordeel (zoals de bankier en de verkoper) of onmiddellijk voordeel. Zo krijg je het volgende: sergeant (bouw een spoor of 1 spoor naast een spoor van iemand anders (anders mag dit niet), barkeeper (lever om het even welke pioneer als extraatje af), goudzoeker (neem een goudklompje dat 3 tot 5 punten waard is op het einde van het spel), boer (je kan 1 tot 3 boeren tegelijkertijd op dezelfde plaats afzetten) en hotel (krijg $ 3). Tot slot van jouw beurt vraag je aan de andere spelers of ze een pioneer van hetzelfde type op die plaats willen leveren. De eerste speler die dit doet betaalt hiervoor $ 2 aan jou. Hij mag de bonus wel niet uitvoeren, maar zijn koets raakt natuurlijk sneller leeg.
Het spel is gedaan als iemand al zijn spoor heeft gebouwd of alle koetsen op zijn. Dan tel je bij de punten verdient tijdens het spel van lege koetsen nog de waarde van je goudklompjes op en krijg je 2 punten per pionier in je langste aaneengesloten route. Wie daarna de meeste punten heeft, die wint.

Opmerking: Spelregels in het Frans, Engels en Duits. Alle spelmateriaal is 100% taalonafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op zondag 26 november, 2017.

Klanten die dit artikel kochten hebben ook onderstaande artikelen gekocht..

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.