"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Riverboat

43,90EUR

  • Model: MAY-RIV01
  • Gefabriceerd door: Mayfair Games


Auteur(s): Michael Kiesling
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 90 min

Beschrijving: In Riverboat hebt u een stuk landbouwgrond langs een vruchtbare rivier die u zo goed mogelijk moet proberen te exploiteren.
Het spel gaat 4 rondes duren en elke ronde bestaat uit 5 fasen. Maar eerst is er een soort van voorbereiding waarbij de 5 komende fasen gedraft worden. Wie een bepaalde fase neemt, zal er startspeler zijn een een kleine bonus bij de start van die fase.
Fase 1 is de voorbereiding van de velden. Er worden 8 kaarten opengedraaid met een symbool of kleur op en je mag een werker op het afgebeelde zetten. Betaal je een munt, dan zet je een werker op een symbool of kleur naar keuze. Daarna is er de plantfase. Je gaat je boerderij uitbreiden met een tegel. Maar om een bepaalde tegel te kunnen leggen, moeten je werkers in een bepaalde configuratie staan.
In fase 3 mogen spelers landbouwgewassen afgeven om bepaalde rivierboten te claimen die ene bepaalde bonus opleveren. Elke keer dat een speler een 9 goed van ene soort zo verkoopt, krijgt hij/zij als bonus ene kapitein, schuur of bron te gebruiken in fase 5). In fase 4 worden de opportuniteitskaarten verdeeld. Deze kunnen punten opleveren - mits geactiveerd - voor het hebben van bepaalde zaken (bvb. elke aardappel is 1 punt).
In fase 5 ten slotte mag iedereen tot 2 kapiteins toekennen aan ofwel opportuniteitskaarten en ze zo actief maken of aan een schuur (geeft 2 punten voor 1 type gewas dat direct aan de schuur grenst) of aan een bron (geeft voor 1 type gewas 1 punt als het verbonden is met de bron).
Na 4 rondes worden er nog een aantal eindespelpunten vergeven. Wie daarna de meeste punten heeft, die wint het spel.

Opmerking: Spelregels in het Engels. Alle spelmateriaal is 100% taalonafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op zondag 03 december, 2017.

Klanten die dit artikel kochten hebben ook onderstaande artikelen gekocht..

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.