"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Nusfjord

43,90EUR

  • Model: MAY-NUS01
  • Gefabriceerd door: Mayfair Games


Auteur(s): Uwe Rosenberg
Aantal spelers: 1 - 5
Speelduur: 20 - 100 min
Auteur(s): Uwe Rosenberg

Beschrijving: Nusfjord is een vissersdorp op de Noorse archipel de Lofoten. Het is een worker placement - spel waarbij je vissen gaat vangen en hout gaat kappen om allerlei zaken te gaan realiseren.
Iedere speler start met 2 actieve aandelen (en drie passieve). Elk actief aandeel dat je hebt zal je een vis opleveren. bij de start van het spel.
Daarna gaat iedereen om en om al zijn werkers inzetten. Je kan bossen kappen voor hout, aandelen verkopen (dit levert je goud op dat punten waard zijn of je kan gebruiken om bepaalde gebouwen te verwerven; het gevaar is dat iemand anders jouw aandelen koopt en je dus een vis aan hem zal moeten leveren), boten verwerven (verhoogt je visvangst), een oudere recruteren (geeft een speciale eigenschap en kunnen je ook vis opleveren), vis gaan serveren (levert goud op) of een gebouw oprichten (geeft naast punten ook een voordeel) zijn zowat de belangrijkste acties.
Na een aantal ronden (afhankelijk van het aantal spelers) tel je simpelweg alle punten die je ziet, tel je daarbij elk goud dat je hebt op en trek je er de minpunten (voor niet-bebouwde plekken of passieve aandelen die je nog hebt) van af. Wie het hoogste totaal heeft, die wint.
Zoals we gewend zijn in een spel van Uwe Rosenberg is alles heel schaars en zal je moeten focussen om de dingen die je voor ogen hebt gerealiseerd te krijgen. Bovendien bevat het spel 3 decks met kaarten. En omdat tijdens het spel van eenzelfde deck nooit alle kaarten in het spel komen, is er dus enorm veel variabiliteit in dit spel.

Opmerking: Spelregels in het Engels. De kaarten bevatten Engelse tekst, taalafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op zondag 03 december, 2017.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.