"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Azul (NL)

33,20EUR

  • Model: PBG-AZU01
  • Gefabriceerd door: Plan B Games


Auteur(s): Michael Kiesling
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 30 - 45 min

Beschrijving: Elke speler heeft een spelersbord (dat dubbelzijdig is voor meer variabiliteit). In een zak zitten 100 tegels (20 van 5 verschillende kleuren). Afhankelijk van het aantal spelers liggen er een aantal fabriekstegels open. Op elke fabriekstegel worden 4 willekeurig getrokken 'azulejos' (een Portugese tegelsoort) getrokken.
Een ronde bestaat uit 3 fasen. De eerste duurt het langst. Vertrekkende van de startspeler ga je tegels nemen van de fabriekstegels. Ofwel neem je hierbij alle tegels van één kleur van een fabriekstegel en leg je de andere tegels in het midden van de tafel. Ofwel neem je alle tegels van één kleur uit het midden van de tafel. De eerste speler die deze tweede optie kiest, krijgt ook de startspelertegel en legt deze op z'n strafpuntenrij. Nadat je tegels neemt, plaats je deze op je speelbord in een rij naar keuze. Maar in elke rij mag maar één kleur aanwezig zijn. Een teveel aan tegels (die je niet in je gekozen rij kan plaatsen) wordt op de strafpuntenrij gelegd.
Zodra alle tegels genomen zijn, worden deze afgerekend. Je gaat na welke rijen volledig gevuld zijn. Rijen die niet vol zijn, blijven liggen voor de volgende ronde. Uit rijen die wel afgewerkt zijn, neem je één tegel en plaats je deze op het veld met de overeenkomstige kleur in dezelfde rij in de muur. De resterende tegels van de rij worden afgelegd. Je scoort onmiddellijk punten voor het leggen van een tegel in je muur: één punt voor de tegel zelf + 1 punt voor elke aangrenzende tegel en volgende tegel(s) (horizontaal of verticaal) leveren extra punten op. Tot slot verlies je punten als je tegels in je strafpuntenrij hebt.
Tot slot wordt de volgende ronde voorbereid door terug op elke fabriekstegel 4 tegels te leggen. Dit gaat zo door tot 1 speler een horizontale rij af heeft. Dan worden er nog bonuspunten vergeven voor het hebben van volledige kolommen en als je een kleur volledig af hebt. Wie daarna de meeste punten heeft, die wint het spel.
Uitverkocht

Artikel opgenomen in ons assortiment op zondag 10 december, 2017.

Klanten die dit artikel kochten hebben ook onderstaande artikelen gekocht..

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.