"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Chimera Station

49,30EUR

  • Model: GBR-CHI01
  • Gefabriceerd door: Game Brewer


Auteur(s): Mark Major
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 60 - 90 min

Beschrijving: En spel Chimera Station duurt 5 ronden. Elke ronde wordt op z'n beurt opgedeeld in 3 fasen.
De eerste fase is de plaatsingsfase. Tijdens deze fase plaatsen de spelers om beurten hun arbeiders op de mogelijke plaatsen, zijnde module, splicing-lab of worker-lounge.
Modules zijn zeshoekige tegels die tijdens het spel op het speelbord in het spel komen. Nadat je er een arbeider op plaatst, voer je onmiddellijk het desbetreffende effect uit. In het splicing-lab kan je je arbeider gaan aanpassen en adapteren met de componenten die je reeds verzamelde in de volgende fase. De worker-lounge is de enige plaats een onbeperkt aantal arbeiders mag staan. Je krijgt er 1 voedsel of 1 munt per geplaatste arbeider. Als elke speler al z'n arbeiders heeft geplaatst, eindigt deze fase.
De tweede fase is de Splicing-labfase. In deze fase gaan de spelers in volgorde hun arbeiders aanpassen. Je mag je arbeiders volledig gaan samenstellen met de componenten die je in je voorraad hebt. Elke arbeider kan maximaal 2 componenten bezitten (en elke component geeft je een speciale eigenschap: zo zal je met ene klauw een speler kunnen wegduwen van een bezette plaats, geeft een plant automatisch voedsel aan de werker die hem bezit,...). Nadat je je arbeider hebt aangepast, mag je deze onmiddellijk op een nog vrije plaats inzetten. Mocht je op de één of andere manier in deze fase een arbeider terug in je voorraad krijgen, dan mag je ook deze onmiddellijk inzetten, vooraleer de volgende speler gaat splicen.
Tot slot is er de voedingsfase: In deze fase moet je 1 voedsel voorzien voor elke arbeider. Kan je een arbeider niet voeden, moet deze een component afgeven. Is dit niet mogelijk, dan verlies je 2 punten.
Na 5 ronden worden er nog een aantal punten vergeven. Wie daarna de meeste punten heeft, die wint het spel.

Opmerking: Euro-edition met NL-spelregels.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op dinsdag 16 januari, 2018.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.