"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Altiplano (NL)

41,50EUR

  • Model: WGG-ALT01
  • Gefabriceerd door: White Goblin Games


Auteur(s): Reiner Stockhausen
Aantal spelers: 2 - 5
Speelduur: 60 - 120 min

Beschrijving: Altiplano is de gevorderde versie van Orleans (van dezelfde auteur). Je gaat nog steeds fiches uit een zak trekken en die inzetten om verschillende soorten acties te doen, maar je gaat nu ook door de Zuid-Amerikaanse hooglanden moeten reizen, omdat elke actie gekoppeld is aan een welbepaalde locatie.
Een ronde heeft nog steeds als opbouw: fiches trekken volgens hoe ver je gevorderd bent (in dit geval voorgesteld door de weg), iedereen plant tegelijkertijd zijn acties en dan doet iedereen om en om een actie. Fiches die je gebruikt voor een actie gaan echter niet direct terug in de zak, maar eerst in je kar en pas als je zak leeg is doe je de gebruikte fiches in je zak.
Speciaal in Altiplano is dat je een bepaald karakter krijgt en die brengt welbepaalde grondstoffen en wat geld met zich mee. Maar er zijn heel veel grondstoffen in Altiplano en het is niet evident (en misschien zelfs niet efficiënt) om die allemaal te gaan hebben. Sommige verder gezette grondstoffen zijn punten waard.
Enkele van de speciale acties zijn: een karrenwagen maken (de makkelijkste manier om aan een grondstof te kopen die anders moeilijk voor jou te produceren valt), een opdracht nemen (ook de fiches op de opdracht leggen kost acties), een marktuitbreiding kopen (geeft jou een persoonlijk actieveld), een huis bouwen (maakt bepaalde goederen voor jou waardevoller) en goederen in je warenhuis stoppen (geeft je punten als het schap volledig gevuld is met dat goed en is daarnaast ook een manier om ongewenste fiches in je zak te dumpen).
Het spel is gedaan als de marktuitbreidingen op zijn of alle fiches van 1 locatie op zijn. Dan worden punten geteld voor welbepaalde goederen, vervulde opdrachten, gevulde rijen in je warenhuis, je boten en je huizen. Wie de meeste punten heeft, die wint.

In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op vrijdag 23 februari, 2018.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.