"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Kepler-3042

55,10EUR

  • Model: RGS-KEP01
  • Gefabriceerd door: Renegade Game Studios


Auteur(s): Simone Cerruti Sola
Aantal spelers: 1 - 4
Speelduur: 60 - 90 min

Beschrijving: In Kelper-3042 moet u de melkweg gaan ontdekken vanop de aarde. En dat zal doordacht moeten gebeuren, want het aantal acties dat je daarvoor krijgt is beperkt.
Iedere speler krijgt een missiekaart (er bestaan moeilijkheidsgraden afhankelijk van hoe gevorderd je bent), een actie bord en een technologiebord (waar je bij de start al wat mag gaan ontwikkelen). Een ronde start met het opendraaien van een voortgangskaart die 1 of meerdere spelers iets zal geven als ze dit hebben op het einde van het spel.
Voorts doet iedereen 1 actie. Op je actiebord zijn de 9 acties weergegeven in een vierkant van 3 op 3. Je moet elke ronde een andere actie kiezen. Met elke hoofdactie zijn er ook 2 nevenacties mogelijk, maar om die te activeren moet je grondstofblokjes definitief opbranden en ze zijn maar weinig manieren om die terug te krijgen, dus je moet daar doordacht mee omgaan, want anders dreig je niet genoeg van een bepaalde grondstof te kunnen produceren.
De mogelijke acties zijn: energie produceren, antimaterie produceren, ruimteschepen bouwen, vliegen met je ruimteschepen, planeten koloniseren, je planeten laten produceren, je planeten terraformen, je gaan ontwikkelen op het technologiespoor of planeten ontdekken (planeten liggen gedekt, dus als je voor je missie een bepaalde kleur nodig hebt, kan het van belang zijn om deze eerst open te gaan draaien).
Na 16 rondes is het spel al gedaan en je zal dus erg moeten focussen om de dingen die je voorop hebt gesteld te gaan bereiken. Punten kan je o.a. verdienen voor een set van 3 gelijkgekleurde planeten, 5 verschillend gekleurde planten, het bereiken van het laatste vak op het technologiespoor, je missie vervullen, geterraformde planten,... Wie de meeste punten heeft, die wint het spel.

Opmerking: Spelregels in het Engels. De kaarten bevatten Engelse tekst, taalafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op vrijdag 23 februari, 2018.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.