"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Sid Meier's Civilization: A New Dawn

51,10EUR

  • Model: FFG-SMC02
  • Gefabriceerd door: Fantasy Flight Games


Auteur(s): KJames Kniffen
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 60 - 120 min

Beschrijving: Sid Meier's Civilization: A New Dawn speelt zich af in dezelfde wereld als van Sid Meier's Civilization: the boardgame, maar men heeft er naar gestreefd om de speelduur gevoelig te verminderen. De wereld wordt nu ontdekt via modulaire tegels.
U kiest nog steeeds 1 van de beschikbare beschavingen en gaat u die proberen naar de overwinning te leiden. Winnen kan u doen door in ťťn van de 4 categoriŽn de allerbeste te zijn: Militair (u verovert de hoofdstad van een tegenstander), Economie (u verzamelt 15 goud), Technologie (u bouwt de hoogst mogelijke technologie) of Cultuur (u bereikt het einde van het cultuurspoor). Elke ronde bestaat uit een aantal fasen. In eerste fase kiest men 5 focus kaarten die maximaal 3 trade-tokens bevatten. Vervolgens is er de actiefase: Hier kan u een nieuwe regering stichten (met het mogelijks nadeel van anarchie te moeten ondergaan), grondstoffen oogsten, een nieuwe militaire eenheid verwerven, een nieuwe figuur inbrengen (militair of verkenner) of een Wonder (scoort voor cultuur, maar geeft de speler ook een speciale eigenschap) of gebouw oprichten. In de verplaatsingsfase mag men zijn verkenner of militaire eenheden gaan verplaatsen. Men begint elk op 1 tegel en kan onbekende tegels gaan verkennen. Op die manier kan men dorpen van barbaren tegenkomen of door te verplaatsen naarmate het spel vordert militaire eenheden van tegenstanders ontmoeten. Die worden afgehandeld via een eenvoudig systeem waarbij iedereen kaarten trekt volgens de beschikbare eenheden (cavalerie, infanterie en boogschutters) en dit snel wordt afgehandeld via een papier-schaar-steen - systeem. In de de volgende fasen kan men nieuwe technologiŽn bouwen, volgens een piramidesysteem (men heeft eerst 2 technologiŽn van niveau 1 nodig als fundament om daarop een technologie van niveau 2 te bouwen) of een verkenner een stad laten stichten op nieuw ontdekt gebied. Wie na het einde van een ronde heeft voldaan aan het overwinningscriteria in 1 van de 4 categoriŽn, die wint het spel.

Opmerking: Spelregels in het Engels. Kaarten bevatten Engelse tekst, taalafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op vrijdag 23 februari, 2018.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.