"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Ethnos (EN)

40,80EUR

  • Model: CMON-ETH01
  • Gefabriceerd door: Cool Mini or Not


Auteur(s): Paolo Mori
Aantal spelers: 2 - 6
Speelduur: 45 - 60 min

Beschrijving: Ethnos is qua spelprincipe heel simpel. Je kiest 6 van de 12 beschikbare volkeren (je hebt dus enorm veel herspeelbaarheid) en schudt die allemaal door elkaar. In de onderste helft van de stapel schud je 3 draken.
Als je aan de beurt bent kies je ofwel een kaart (open of gedekt van de stapel) ofwel ga je een serie kaarten uitspelen. Kaarten behoren ofwel allemaal tot dezelfde stam, ofwel hebben ze allemaal eenzelfde kleur. De kaart bovenaan bepaalt in welk gebied je een marker van jou mag leggen en welke speciale eigenschap (verbonden an de stam) je mag activeren. Je serie kaarten moet echter steeds groter zijn dan het aantal markers dat je al hebt in dat gebied (heb je bvb. al 2 markers in het oranje gebied, dan moet je serie kaarten uit minstens 3 bestaan).
Een ronde eindigt als de derde draak wordt getrokken. Dan worden enerzijds de gebieden gewaardeerd (de meerderheden worden in de verschillende gebieden omgezet in punten) en krijg je ook punten voor elke gespeelde serie van kaarten (hoe meer kaarten in de serie, hoe meer punten).
Zo worden er 3 rondes gespeeld, waarbij na een afgewerkte ronde de kaarten worden afgeruimd, maar de markers in de gebieden blijven, en wie na 3 rondes de meeste punten heeft, die wint.

Opmerking: Spelregels in het Engels. De kaarten bevatten Engelse tekst, taalafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op maandag 16 april, 2018.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.