"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Queendomino (NL) + gratis promokasteel

29,10EUR

  • Model: WGG-QUE01
  • Gefabriceerd door: White Goblin Games


Auteur(s): Bruno Cathala
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 20 - 40 min

Beschrijving: Queendomino is een volledig onafhankelijk spel van Kingdomino, maar beide kunnen wel gecombineerd worden. Wie Kingdomino net iets te simpel vindt, die zal meer uitdaging krijgen met Queendomino.
De basis blijft hetzelfde: er liggen evenveel dominotegels (op die dominotegels staan verschillende landschappen) open als er spelers zijn. Je gaat de dominotegels af en diegene wiens koning je tegenkomt is aan de beurt. Hij neemt zijn koning en plaatst die op een dominotegel in de volgende rij en plaatst de dominotegel waar zijn koning vandaan kwam in zijn koninkrijk. Daarbij moet je de tegel aan minstens 1 passend landschap kunnen laten raken, anders moet je hem afleggen.
Maar daarnaast kan je nu extra zaken doen. Je kan een ridder in je koninkrijk plaatsen op een welbepaald type landschap en krijgt evenveel geld als het aantal aaneengesloten tegels van dat landschapstype. Met dat geld kan je rode bonustegels kopen, die je nieuwe ridders, maar ook torens kunnen opleveren. Die tegels moeten op een rood landschap gelegd worden en geven punten voor een welbepaald iets op het einde van het spel.
Torens zet je op de rode tegels en als je er de meeste van hebt, dan komt de koningin bij jou. Tijdens het spel geeft je ze een korting van 1 geld op de rode tegels en op het einde van het spel kan ze jou heel wat extra punten opleveren. Zodra echter een andere speler evenveel torens heeft als jou, verhuist de koningin naar die speler.
Het spel is gedaan als iedereen een koninkrijk heeft gebouwd dat 5 x 5 groot is en dan ga je naast de verschillende landschapstypes nu ook de rode tegels en koningin scoren. Wie de meeste punten heeft, die wint.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op maandag 14 mei, 2018.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.