"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Noria (NL)

45,60EUR

  • Model: WGG-NOR01
  • Gefabriceerd door: White Goblin Games


Auteur(s): Sophia Wagner
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 60 - 120 min

Beschrijving: We hadden al deckbuilden en bagbuilden, maar nu is er ook wheelbuilden dankzij dit innovatieve spel.
De schijven waarmee je acties kan doen, liggen nu immers op een 3D-toren van 3 verschillende schijven die los van elkaar kunnen roteren. Als je aan de beurt bent dan mag je 3 acties uitvoeren: op elk wiel mag je 1 actieschijf kiezen, maar alle 3 de actieschijven moeten wel met elkaar verbonden zijn!
Mogelijke acties zijn: 1 van de 3 basisgrondstoffen produceren (hoeveel hangt af van hoeveel tegels je van die grondstof hebt), vliegen naar een eiland (daar kan je grondstoffentegels verkrijgen, maar ook plattegronden waarmee je de basisgrondstoffen kan omzetten in uitvindingen), nieuwe actieschijven bijkopen, actieschijven upgraden (zodanig dat de actie dubbel telt), uitvindingen maken en omhoog gaan in een toren.
Via de torens kan je punten gaan verdienen: er zijn 2 torens waar je de basisgoederen kan investeren en 2 waar je de uitvindingen kan in investeren. Tijdens het spel kan je ook gebouwen gaan zetten waarmee je een tandwielproductie op gang brengt (je kan ook uitvindingen verkopen voor 2 of 3 tandwielen naar gelang het type uitvinding). Met die tandwielen kan je de scores van de verschillende torens gaan beïnvloeden. Door een bepaald aantal tandwielen af te geven, doe je op 1 toren ene blokje naar beneden (waardoor elke stap meer punten waard is) en doe je op een andere plek een blokje weg (waardoor daar de potentiële maximumscore kleiner wordt). Naast de 4 torens kan je ook nog blokjes wegdoen of bijzetten op de plekken die punten geven voor je hoogste positie op een toren en de plek die je punten geeft voor je laagste positie op een toren.
Nadat je 3 acties hebt gedaan, draait elk van je wielen door en is de volgende speler aan de beurt. Na een aantal (hoeveel hangt af van het aantal spelers) ronden is het spel gedaan en dan worden de verschillende plekken gescoord. Wie alzo de meeste punten weet te behalen, die wint het spel.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op maandag 14 mei, 2018.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.