"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Dobbelland

16,60EUR

  • Model: WGG-DOB01
  • Gefabriceerd door: White Goblin Games


Auteur(s): Andreas Spies & Reinhard Staupe
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 20 min
Leeftijd: vanaf 8 jaar

Beschrijving: Dobbelland behoort tot de serie spelletjes als Trxx, Keer op keer, Qwixx,...
Ieder krijgt een uniek bordje (ze zijn bovendien dubbelzijdig) met daarop een reeks zeshoekige velden in reeksen van een bepaalde kleur. De actieve speler gooit de 6 dobbelstenen die langs elke zijde een bepaalde kleur bevatten en kiest alle dobbelstenen van 1 kleur. Vervolgens beslist hij of hij verder dobbelt of stopt. Gooit hij nog eens en zijn er opnieuw dobbelstenen van de eerst gekozen kleur, dan moet hij die allemaal nemen, waarna hij dezelfde keuze heeft enz.
Waar zit het risico? Wel je mag elke kleur maar 1 kaar starten en je moet het aantal dobbelstenen exact kunnen afkruisen. Heb je dus een veld van 3 oranje vakjes, maar je eindresultaat is 4 oranje dobbelstenen (je moet immers verplicht alles van de gekozen kleur nemen), dan heb je een verloren beurt, want dan kan je niets afkruisen. De niet-actieve spelers mogen trouwens iets kiezen uit de overgebleven dobbelstenen.
Het spel eindigt onmiddellijk als iemand alle vakken van 1 kleur heeft afgekruist of 9 van de 12 schatvelden (per kleur zijn er 2) heeft kunnen afkruisen. Die speler wint ook het spel.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op maandag 14 mei, 2018.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.