"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Race to New Found Land

39,80EUR

  • Model: 999-RAC01
  • Gefabriceerd door: 999 Games


Auteur(s): Martin Kallenborn & Jochen Scherer
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 60 - 90 min
Taal: NL

Beschrijving: In Race to New Found Land krijgt u 4 rondes de tijd om zo veel mogelijk punten te verzamelen. Een ronde bestaat uit 4 fasen. Eerst krijgt iedereen inkomen, kan hij speciale plekken op zijn spelersbord vrijkopen (iedere speler heeft een andere natie en kan dus andere zaken vrijkopen om bepaalde speciale voordelen te hebben) en kan hij een nieuwe boot kopen (een grote levert 3 punten op, maar vraagt natuurlijk meer grondstoffen).
Vervolgens is er de planningsfase waarbij beginnend met de startspeler iedereen zijn boten gaat inzetten bij de 4 verschillende acties, waarna deze worden afgehandeld. Elke boot heeft 4 statistieken: een zeilwaarde, waarbij de gecombineerde zeilwaarde bepaalt wie de actie eerst mag doen, een kratwaarde die bij de laadactie bepaalt welk goed men krijgt (naast een eenmalige voordeelkaart) en bij de leveractie hoeveel goederen men kan leveren, een kolonistenwaarde die bepaalt of men 1 of 2 blokjes op een eilandtegel kan zetten (men krijgt dan 1 van beide bonussen) en een telescoopwaarde die aangeeft hoeveel tegels men mag trekken (per boot mag men er 1 plaatsen en krijgt men beide bonussen).
Nadat alle acties zijn afgehandeld, komen er op 1 van de 4 eilanden 2 nieuwe tegels bij, gaat men kijken of een stad wordt gewaardeerd (als ze een bepaald aantal leveringen heeft gehad dan krijgen de spelers met de meeste en tweede meeste leveringen daar een bepaald aantal punten), of een eiland wordt gewaardeerd (als alle tegels zijn gelegd krijgen opnieuw de 2 spelers met het meeste blokjes daar punten) en mag men een objectief scoren.
Hoe komt men aan objectieven? Wel het scorespoor is ene soort van racespoor. Als men op of over een bepaalde marker komt, dan kiest men uit de desbetreffende stapel een objectief dat men dan in de derde fase kan vervullen. De marker schuift dan wel tot 3 plekken op dichter naar de andere spelers.
Het spel eindigt na 4 rondes. Er worden nog een aantal punten gescoord (o.a. afgewerkte eilanden en steden) en wie daarna de meeste punten heeft, die wint het spel.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op vrijdag 15 juni, 2018.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.