"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Kero

27,30EUR

  • Model: MAT-KER01
  • Gefabriceerd door: Matagot


Auteur(s): Prospero Hall
Aantal spelers: 2 - 2
Speelduur: 30 min
Taal: NL

Beschrijving: De speltitel Kero, komt van Kerosine. Je rijdt immers rond met een truck (elke speler krijgt een truck met een zandloper in) in een post-apocalyptische wereld. Als je aan de beurt bent, ga je ofwel rondrijden met je truck (= tijd verspelen) of bijtanken (= tijd bijwinnen).
Als je gaat rondrijden, dan draai je je truck zodanig dat de tijd wegloopt. Je rolt dan met de dobbelstenen zo lang je wilt, en waarbij je dobbelstenen kan opzij zetten en weer herrollen (behalve diegene met een vlam op, die liggen vast) tot je tevreden bent met je resultaat, maar hoe sneller hoe beter natuurlijk, want de tijd loopt! Als je stopt, leg je jouw truck plat zodanig dat de tijd stopt met lopen en dan ga je de symbolen die dan zichtbaar zijn op je dobbelstenen gebruiken om bvb. kaarten te verwerven (die kunnen punten geven, een eenmalig voordeel zoals kerosine of een permanent voordeel zoals een extra dobbelsteen) of om een kolonist op één van de vier tegels te plaatsen.
Als je gaat bijtanken, dan draai je jouw truck om in de andere richting (je krijgt weer zand bij) waarbij je tegenstander gaat rollen met de dobbelstenen en zodra hij allemaal vlammen heeft gerold, moet je jouw truck weer plat leggen.
In het kaartendeck (die na elke beurt worden aangevuld) zitten ook 3 veroveringskaarten. Zodra zo een kaart te voorschijn komt, ga je elk van de 4 tegels af en wie een absolute meerderheid heeft op een tegel, die claimt hem (bij een gelijkspel krijgt niemand hem). Zodra de derde overwinningskaart te voorschijn komt ga je nog één keer de tegels evalueren en dan telt iedereen de punten van zijn tegels en kaarten en wie de meeste punten heeft, die wint het spel.

Opmerking: Alle componenten zijn 100% taalonafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op zaterdag 14 juli, 2018.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.