"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Dragon Castle (EN)

46,50EUR

  • Model: CMON-DRA01
  • Gefabriceerd door: Cool Mini or Not


Auteur(s): Hjalmar Hach, Luca Ricci & Lorenzo Silva
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 30 - 45 min

Beschrijving: In Dragon Castle maakt men gebruik van de kunststoffen tegels die men in Mahjong gebruikt. Men bouwt hierbij drakenkasteel volgens een gekozen configuratie met de verschillende tegels.
Als men aan de beurt is, dan moet men verplicht een tegel van het hoogste niveau nemen. Vervolgens heeft men 3 mogelijkheden: men legt deze onmiddellijk af voor 1 punt, men plaatst hem op zijn spelersbord en neemt er een heilig dak bij of men neemt een vrije steen uit het drakenkasteel die exact hetzelfde is als de eerder genomen steen.
Als men stenen op zijn spelersbord plaatst, dan gaat men na of men niet minimaal 4 orthogonaal aan elkaar grenzende stenen van eenzelfde kleur heeft. Is dat het geval, dan draai je deze om en krijg je punten afhankelijk van hoeveel stenen er in het setje zaten (hoe meer stenen, hoe meer punten) en mag men een aantal heilige daken plaatsen (hoeveel hangt af van het type stenen). Hierbij wil je deze zo hoog mogelijk plaatsen (eens stenen omgedraaid zijn, mag je op deze omgedraaide stenen weer andere stenen leggen en zo kan je in de hoogte opbouwen), want je krijgt er evenveel punten voor als het niveau (met een maximum van 3).
Het spel is gedaan als er alleen maar tegel meer op niveau 1 liggen in die zin dat men vanaf dan ook puntenfiches van 2 mag nemen als actie, en het spel effectief gedaan is als er daar een aantal (afhankelijk van het aantal spelers) van genomen zijn en iedereen evenveel beurten heeft gehad.
Dan telt men al zijn punten en de speler met de meeste punten, die wint.

Opmerking: Spelregels in het Engels. Alle spelmateriaal is 100% taalonafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op zondag 22 juli, 2018.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.