"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Kingsburg - NIEUWE editie

61,90EUR

  • Model: ZMA-KIN01
  • Gefabriceerd door: Z-MAN Games


Auteur(s): Andrea Chiarvesio & Luca Iennaco
Aantal spelers: 2 - 5
Speelduur: 90 min

Beschrijving: Iedereen start in Kingsburg met het gooien van 3 dobbelstenen en de som van de waardes bepaalt de spelersvolgorde (laagste worp eerst).
Vervolgens gaat iedere speler om en om 1 of meerdere dobbelstenen inzetten op de verschillende personages (deze hebben de waarde 1 t.e.m. 18), waarbij de som van je dobbelstenen aangeeft op welk personage je mag plaatsen en elk personage kan maar door 1 speler ingenomen worden. Hoe hoger de waarde van het personage, hoe beter de beloning die je zal krijgen. Mogelijke beloningen zijn: de 3 soorten grondstoffen, een dobbeltoken (dat je kan gebruiken om je dobbelsteenwaardes te gaan manipuleren) of eens kijken naar de gebeurteniskaart.
Vervolgens mag iedereen een gebouw bouwen door de grondstoffen die er opstaan af te geven. Dit levert meestal punten op, maar geeft ook een bepaald voordeel (betaal voortaan een grondstof minder, sterkte tegen een de invasie,...).
Na 4 seizoenen is er een jaar voorbij en komt er een invasie. Wie de invasie kan weerstaan, wordt beloond, wie dit niet kan moet een straf ondergaan (wat meestal niet zo positief is).
Na 5 jaar (of dus 20 rondes) is het spel gedaan en wie dan de meeste punten heeft, die wint het spel.
Deze nieuwe editie bevat tevens de 5 modules die eerder apart uitkwamen in de To Forge a Realm-uitbreiding + een gloednieuwe module 'Alternate Advisors Rewards'.

Opmerking: Spelregels in het Engels. De kaarten bevatten Engelse tekst, taalafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op dinsdag 21 augustus, 2018.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.