"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Notre Dame

29,90EUR

  • Model: ALE-NOT01
  • Gefabriceerd door: Alea


Auteur(s): Stefan Feld
Aantal spelers: 2-5
Speelduur: 75 min

Beschrijving: In Notredame beschikt iedere speler over een wijk van de Parijse binnenstad. Iedere wijk bestaat uit zeven velden, die corresponderen met kaarten. Iedere speler beschikt over dezelfde set kaarten, waar ook nog een kaart voor de ‘handlanger’ en 1 voor Notre Dame inzitten. Het spel verloopt over drie fasen, onderverdeeld in drie rondes elk. Aan het begin van een ronde trekt iedereen drie kaarten. Daarvan mag je er 1 zelf houden, de andere 2 geef je door aan je linkerbuur. Vervolgens neem je de 2 kaarten van je rechterbuur, waarvan je een houdt en de ander weer doorgeeft. Zo eindigt iedereen met drie kaarten van verschillende spelers.
Om beurten mag iedereen nu een kaart uitspelen. Van de drie kaarten mag je er maar twee spelen, dus daar is het ook weer kiezen geblazen. Bij het uitspelen van een kaart plaats je een blokje op de wijk in kwestie en voor je de actie van de wijk uit. Hoe meer blokjes er al op de wijk staan, hoe effectiever de actie is als je hem weer uitvoert. Met de acties kun je meer blokjes krijgen, punten scoren, geld verdienen of aan rattenbestrijding doen.
Geld heb je nodig om personages om te kopen. Die personages leveren leuke dingen op, maar in het algemeen veel punten. Daarnaast heb je geld nodig om een blokje op Notre Dame te mogen plaatsen.
Voorts is er ook nog de rattenplaag. Elke ronde komen er ratten binnen in iedere wijk. Als je daar niks aan doet verlies je in sneltempo punten en blokjes uit je wijk. Na elke derde ronde eindigt een fase. Nu worden er punten uitgekeerd voor de aanwezigheid in Notre Dame en krijgt iedereen zijn negen kaarten weer terug voor de volgende fase. Wie na de derde fase de meeste punten heeft, wint het spel.

Opmerking: Spelregels in het Duits + Nederlandse vertaling bijgevoegd. Alle kaarten (en ander spelmateriaal) is 100% taalonafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op woensdag 21 maart, 2007.

Klanten die dit artikel kochten hebben ook onderstaande artikelen gekocht..

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.