"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Jamaica

37,30EUR

  • Model: ASM-JAM01
  • Gefabriceerd door: Asmodee


Auteur(s): Bruno Cathala, Malcolm Braff & Sébastien Pauchon
Aantal spelers: 2 - 6
Speelduur: 45 min

Beschrijving: Jamaica is een luchtig racespel dat ideaal is om met de familie te spelen, maar heeft toch voldoende diepgang voor de veelspeler. In Jamaica moet u zo snel mogelijk rond het eiland varen en onderweg liefst zo veel mogelijk goe den schatten oprapen. Bij de start van een ronde gooit de startspeler 2 dobbelstenen. De ene legt hij op het zonsymbool, de andere op het maansymbool. Vervolgens kiest iedereen een kaart en gaat iedereen deze kaart uitvoeren in spelersvolgorde. Je voert eerst het symbool uit dat bij zon staat en dan pas wat bij maan staat.

Mogelijke symbolen zijn: voedsel (heb je nodig om onderweg te kunnen betalen), goud, buskruit, een pijl voorwaarts en een pijl achterwaarts. De dobbelsteen geeft aan hoeveel je krijgt/vakken verplaatst. Kom je op een leeg vak terecht, dan moet je de kost betalen (voedsel of geld). Kan je dat niet betalen, dan geef je alles af wat je hebt en moet je achteruit blijven gaan tot je op een plek komt die je wel kan betalen (sommige vakken, daar waar schatten liggen, hebben geen kostprijs). Kom je echter op een vak terecht waar een andere speler staat, dan wordt er gevochten. Eerst kunnen de betrokken spelers buskruit inzetten (elk buskruit verhoogt de dobbelsteenworp met 1), waarna de gevechtsdobbelsteen wordt geworpen. De hoogste waarde (worp + eventueel buskruit) wint en de winnaar mag een ruim (met goud, voedsel of buskruit) leegroven van de verliezer of hem een schat afnemen of aan de verliezer een schat afgeven (er zijn immers ook vervloekte schatten die minpunten waard zijn). Schatten bekom je dus door op welbepaalde specifieke locaties te eindigen.

Het spel eindigt als iemand Port Royal bereikt. Dan krijg je punten naar gelang je eindpositie plus voor elk goud en elke positieve schat en minpunten voor vervloekte schatten. De speler met het hoogste eindtotaal, die wint.


Opmerking: de spelregels zijn er in verschillende talen, waaronder het Nederlands. Alle spelmateriaal is 100% taalonafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op donderdag 03 september, 2009.

Klanten die dit artikel kochten hebben ook onderstaande artikelen gekocht..

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.