"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Burgen von Burgund (EN)

30,50EUR

  • Model: ALE-BUR01
  • Gefabriceerd door: Alea


Auteur(s): Stefan Feld
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 30 - 90 min

Beschrijving: I Die Burgen von Burgund bent U de kasteelheer van een burcht in Bourgondië in de 15de eeuw en u wil een zo waardevol mogelijk kasteel uitbouwen. Daarvoor krijgt u 5 fasen de tijd, waarbij iedere fase uit 5 ronden bestaat. Bij het begin van elke fase worden er een aantal 6-zijdige tegels in de zes genummerde depots gelegd (aantal afhankelijk van het aantal spelers) aslook een aantal - vierkante - goederentegels en tot slot nog een aantal zeszijdige tegels in het centrale, zwarte depot. Elke ronde rolt iedere speler 2 dobbelstenen. Per dobbelsteen mag hij een actie uitvoeren.
Een eerste mogelijke actie is een willekeurige dobbelsteen om te ruilen voor 2 werkertegels. Via werkertegels kan je de waarde van je dobbelstenen aanpassen in min of in plus.
De waarde van de dobbelsteen is van belang omdat andere mogelijke acties zijn: het nemen uit het overeenkomstige depot van 6-zijdige tegels en deze te stockeren naast je landgoed of om deze over te brengen van de stockage naar je landgoed, waarbij én de kleur én het nummer moeten overeenstemmen en je bovendien moet aanbouwen aan eerdergeplaatste tegels.
Die 6-zijdige tegels zijn er in verschillende soorten. Gele kennistegels geven je een voordeel tijdens het spel zoals je werkertegels krachtiger maken of de bouwvoorschriften niet meer hoeven te volgen. Via blauwe schepen kan je goederentegels verwerven (een andere mogelijke actie is deze te verkopen voor zilverlingen en punten) en de spelersvolgorde wijzigen. De groene dierentegels scoren punten waarbij je dezelfde diersoort telkens nog eens mag waarderen. Grijze mijnen leveren een zilverling op aan het einde van de beurt en beige gebouwen tot slot geven een onmiddellijk voordeel.
Eenmaal per beurt mag een speler ook 1 tegel kopen voor 2 zilverlingen van het centrale, zwarte depot. Als men een volledig gebied (van dezelfde kleur) op zijn landgoed volbouwt, dan krijgt men een bonustegel (een grote voor de eerste speler, een kleine voor de 2de die dit lukt).
Wie na 5 fasen de meeste punten heeft, die wint het spel.

Opmerking: Spelregels in het Engels, Frans & Duits + Nederlandse vertaling bijgevoegd. Alle spelcomponenten zijn taalonafhankelijk.
Uitverkocht

Artikel opgenomen in ons assortiment op dinsdag 01 maart, 2011.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.