"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


3012

36,80EUR

  • Model: CRY-301201
  • Gefabriceerd door: Cryptozoic Entertainment


Auteur(s): Charlie Tyson
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 60 min
Taal: EN

Beschrijving: Het is het jaar 3012. Er is een millennium achter de rug sinds Armageddon heeft plaatsgehad. Diep in de jungle van Yucatan, is de mensheid gemuteerd, gedegenereerd en onderverdeeld in vijf clans: Jaguar, Slang, Aap, Naaldvis en Vleermuis. Deze clans strijden nu om de dominantie in de regio, door samen te werken wanneer het hen uitkomt en actief tegen elkaar te strijden wanneer de gelegenheid zich voordoet.
3012 is een deckbuilding game waarbij iedere speler begint met een klein deck van Scout-kaarten. Deze zullen je voorzien van goud om aankopen te doen.
Er zijn twee stapels met statische kaarten: een Bondgenoot-deck en een wapen-deck. Van elk van deze decks zijn er altijd drie kaarten beschikbaar om elke ronde te kopen. Kaarten die niet zijn gekocht blijven daar liggen en kunnen door de andere spelers gekocht worden.
Verder zijn er twee decks met niet-statische actiekaarten. De ene bevat goedkope kaarten, de andere dure. Aan het begin van je beurt wordt van elke deck 1 actiekaart opengedraaid. Je mag die acties gebruiken, onafhankelijk of je de kaarten nu koopt of niet. Niet-gekochte actiekaarten worden afgeruimd.
Als je denkt genoeg combat skill vergaard te hebben door middel van bondgenoten, wapens en actiekaarten, kunt u proberen om uw waarde te bewijzen door de confrontatie aan te gaan met een beest uit 1 van de vier decks met Encounter-kaarten. Deze variëren van eenvoudig tot zeer moeilijk. Kan u het beest verslaan, dan stijgt uw held 1 niveau.
In tegenstelling tot de meeste deck-building games, is er in 3012 veel interactie tussen de spelers. Je mag ook altijd je hand aanvullen tot de maximale limiet bij het begin van je beurt, zodat je nooit bestraft voor interactie tijdens de andere spelers hun beurt.
Het spel eindigt als een van de helden niveau 5 bereikt. De speler met de meeste overwinningspunten wint dan het spel.

Opmerking: Spelregels in het Engels. De kaarten bevatten Engelse tekst, taalafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op donderdag 15 november, 2012.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.