"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Among the Stars

33,20EUR

  • Model: ART-ATS01
  • Gefabriceerd door: Artipia Games


Auteur(s): Vangelis Bagiartakis
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 30 min

Beschrijving: In Among the Stars speelt u vier ronden. U vertegenwoordigd een bepaald ras, wat u een bepaald voordeel gaat geven tijdens het hele spel. Aan het begin van elke ronde krijgt u zes locatiekaarten en 10 geld.
In een speelbeurt kiest u één van uw locatiekaarten uit en voert één van volgende drie acties uit: bouwen van de locatie (de kaart moet orthogonaal aangelegd worden in uw ruimtestation en u gaat daar het nodige geld en soms energie voor moeten betalen; energie komt van uw main of power reactor), bouwen van een power reactor (je wisselt de locatiekaart met een power reactor van de stapel, dit kost 1 geld, maar je hebt weer 2 energieblokjes ter beschikking) of u legt de locatiekaart af om 3 extra geld te nemen.
De locatiekaarten die u niet hebt gekozen geeft u door aan uw linker- of rechterbuurman, naar gelang de ronde (zoals bij 7 Wonders). Nadat alle zes de kaarten zijn gespeeld eindigt de ronde.
De locaties die u hebt gebouwd gaan u ofwel een onmiddellijk voordeel en of punten hebben gegeven ofwel een score op het einde van het spel (locaties met een geel kader) als u tegen dan bepaalde voorwaarden hebt bereikt (bvb. de kaart helemaal omcirkeld met andere kaarten). Na vier ronden volgt er nog de slottelling waarbij u nog punten krijgt voor: bereikte doelen (bij de start van het spel liggen er een aantal opdrachten open), locaties met een geel kader, 1 punt voor elke power reactor die geen energieblokjes meer heeft en nog 1 punt voor elke 3 geld. Wie daarna de meeste punten heeft, die wint het spel.
Voor wie graag heel veel interactie heeft, bevat het spel ook een 'Aggressive mode'. U voegt dan bij aanvang van de ronde conflictkaarten toe aan de locatiekaarten. Deze zorgen voor meer interactie en vernietiging bij de tegenspelers.

Opmerking: Spelregels in het Engels. De kaarten zijn bevatten Engelse tekst, taalafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op zaterdag 17 november, 2012.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.