"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Briefcase

28,90EUR

  • Model: ART-BRI01
  • Gefabriceerd door: Artipia Games


Auteur(s): Nikolas Sakaloglou & Sotirios Tsantilas
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 45 min

Beschrijving: Briefcase is een spel dat deckbuilding (zoals in Dominion) combineert met resource management (verschillende grondstoffen verzamelen zeg maar). Uw startersdeck bestaat uit 3 Koop-, 3 Activatie- en 6 Obstakelkaarten. Van uw deck neemt u bij de start van een beurt telkens 4 op handen.
Met Koopkaarten kan u ofwel grondstoffen gaan kopen ofwel nieuwe gebouwen gaan verwerven (per spel worden er uit de 29 beschikbare gebouwen 8 oranje (basis)gebouwen en 6 rode (dure, punten)gebouwen gekozen, al dan niet willekeurig, die beschikbaar zijn). Die grondstoffen hebt u nodig om via een Activatiekaart de gekochte gebouwen actief te maken. Pas dan zullen ze punten waard zijn en door ze te activeren krijgt u ofwel een eenmalig direct voordeel (zoals bvb. een extra Koopkaart of een Inhuurkaart waarmee u de actieve gebouwen van uw tegenspelers kan gaan gebruiken voor slechts de helft van de prijs) en/of een permanent effect op. Via een Activatiekaart kan u ook Koopkaarten omzetten in punten, maar u bent die Koopkaarten dan wel kwijt natuurlijk.
Wat kan u dan met Obstakelkaarten doen, vraagt u zich misschien af? Wel eigenlijk bijna niets, het zijn quasi letterlijk obstakels die in uw weg zitten. Men kan wel altijd 2 kaarten afgeven om een blokkeerkaart (die zowel op bepaalde grondstoffen als op bepaalde gebouwen kunnen liggen) te verhuizen en zo de voor u gewenste stapel met een grondstof of gebouw vrij te maken. Via bepaalde gebouwen, kan u ze echter wel 1 per 1 uit uw deck uitkrijgen.
Het spel kan eindigen op 3 verschillende manieren, o.a. als er 2 van de 5 grondstofstapels uitgeput zijn. Men krijgt dan punten van zijn actieve gebouwen, extra punten via sommige rode gebouwen als men aan bepaalde voorwaarden voldoet en van de punten die u hebt gekregen door Koopkaarten af te geven. Wie de meeste punten heeft, die wint het spel.

Opmerking: Spelregels in het Engels, Frans en Duits. Alle kaarten zijn 100% taalonafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op zaterdag 17 november, 2012.

Klanten die dit artikel kochten hebben ook onderstaande artikelen gekocht..

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.