"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Briefcase

28,90EUR

  • Model: ART-BRI01
  • Gefabriceerd door: Artipia Games


Auteur(s): Nikolas Sakaloglou & Sotirios Tsantilas
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 45 min

Beschrijving: Briefcase is een spel dat deckbuilding (zoals in Dominion) combineert met resource management (verschillende grondstoffen verzamelen zeg maar). Uw startersdeck bestaat uit 3 Koop-, 3 Activatie- en 6 Obstakelkaarten. Van uw deck neemt u bij de start van een beurt telkens 4 op handen.
Met Koopkaarten kan u ofwel grondstoffen gaan kopen ofwel nieuwe gebouwen gaan verwerven (per spel worden er uit de 29 beschikbare gebouwen 8 oranje (basis)gebouwen en 6 rode (dure, punten)gebouwen gekozen, al dan niet willekeurig, die beschikbaar zijn). Die grondstoffen hebt u nodig om via een Activatiekaart de gekochte gebouwen actief te maken. Pas dan zullen ze punten waard zijn en door ze te activeren krijgt u ofwel een eenmalig direct voordeel (zoals bvb. een extra Koopkaart of een Inhuurkaart waarmee u de actieve gebouwen van uw tegenspelers kan gaan gebruiken voor slechts de helft van de prijs) en/of een permanent effect op. Via een Activatiekaart kan u ook Koopkaarten omzetten in punten, maar u bent die Koopkaarten dan wel kwijt natuurlijk.
Wat kan u dan met Obstakelkaarten doen, vraagt u zich misschien af? Wel eigenlijk bijna niets, het zijn quasi letterlijk obstakels die in uw weg zitten. Men kan wel altijd 2 kaarten afgeven om een blokkeerkaart (die zowel op bepaalde grondstoffen als op bepaalde gebouwen kunnen liggen) te verhuizen en zo de voor u gewenste stapel met een grondstof of gebouw vrij te maken. Via bepaalde gebouwen, kan u ze echter wel 1 per 1 uit uw deck uitkrijgen.
Het spel kan eindigen op 3 verschillende manieren, o.a. als er 2 van de 5 grondstofstapels uitgeput zijn. Men krijgt dan punten van zijn actieve gebouwen, extra punten via sommige rode gebouwen als men aan bepaalde voorwaarden voldoet en van de punten die u hebt gekregen door Koopkaarten af te geven. Wie de meeste punten heeft, die wint het spel.

Opmerking: Spelregels in het Engels, Frans en Duits. Alle kaarten zijn 100% taalonafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op zaterdag 17 november, 2012.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.