"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Sticheln (Nieuwe versie)

7,50EUR

  • Model: AMI-STI02
  • Gefabriceerd door: Amigo


Auteur(s): Klaus Palesch
Aantal spelers: 3 - 8
Speelduur: 60 min

Beschrijving: In deze nieuwe versie van Sticheln heeft elke kleur ook een vast symbool, zodanig dat kleurenblinden dit spel nu ook kunnen spelen.
Sticheln is een zogenaamd slagenspel. Het heeft echter twee belangrijke regels waarin het afwijkt van de meeste slagenspellen: ten eerste is het niet verplicht om kleur te volgen, en ten tweede is er niet slechts een kleur troef, maar juist alle kleuren op één na.
Centraal in Sticheln staat de zogenaamde ‘pijnkleur’. Voor het begin van een ronde leggen alle spelers een kaart uit hun hand af, en maken deze tegelijk bekend. De kleur van deze kaart is hun pijnkleur voor deze ronde. Kaarten in jouw pijnkleur leveren strafpunten op gelijk aan de waarde van de kaart. Kaarten van de andere kleuren zijn één punt waard, ongeacht de waarde. Het is dus van het grootste belang om slagen met jouw pijnkleur te vermijden, omdat het moeilijk is om strafpunten weer te compenseren.
Bij een rondje opent een speler in een bepaalde kleur. Deze kleur is de enige die geen troef is. Kleur volgen door de andere spelers is niet verplicht. De slag gaat naar de speler van de hoogste troefkaart. Zijn er meerdere kaarten het hoogst, dan is de slag voor de speler die de eerste hoogste kaart speelde.
Iedere ronde worden er zo een aantal slagen gespeeld. Het spel eindigt na vijf rondes, waarna de speler met de meeste punten wint.

Opmerking: Spelregels in het Duits + Nederlands bijgevoegd. Alle kaarten zijn 100% taalonafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op zaterdag 15 december, 2012.

Klanten die dit artikel kochten hebben ook onderstaande artikelen gekocht..

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.