"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Port Royal

10,50EUR

  • Model: PEG-PORR01
  • Gefabriceerd door: 999 Games


Auteur(s): Alexander Pfister
Aantal spelers: 2 - 5
Speelduur: 30 min

Beschrijving: De kaarten in Port Royal (origineel uitgegeven als 'Händler der Karibik') zijn dubbelzijdig: op de achterzijde staat een gouden munt afgebeeld. Kaarten die op deze manier dicht voor een speler liggen, zijn dan ook goudstukken. Aan de voorzijde tonen ze echter personages (geven je een speciale eigenschap die het voor jou makkelijker maken) , expedities (= opdrachtkaarten die iedereen kan proberen vervullen, belastingen (iedereen met meer dan 12 geld moet belasting betalen als zo'n kaart opengedraaid wordt) en schepen in 5 verschillende kleuren.
Een speelbeurt bestaat uit 2 fasen. In fase 1 ga je op ontdekkingstocht. Je draait hierbij kaarten van de trekstapel en legt ze in het midden van de tafel. Dit kan je blijven doen tot je vrijwillig beslist te stoppen of tot je een tweede schip van éénzelfde kleur omdraait. Dit laatste beëindigt onmiddellijk je beurt, tenzij je kan counteren. Beslis je vrijwillig te stoppen, dan start fase 2. In fase 2 kan je kaarten gaan inruilen voor geld of kaarten aanschaffen door de kosten te betalen. Het aantal kaarten dat aangeschaft of ingeruild kan worden, hangt af van het aantal schepen van verschillende kleuren dat je in de beurt omdraaide.
Nadien krijgen alle andere spelers ook nog de kans om 1 kaart te nemen door de actieve speler 1 goud te betalen. Tot slot kan een speler een expeditiekaart claimen als hij aan de voorwaarden voldoet en hij legt hiervoor de gevraagde personen af. Expeditiekaarten leveren punten op en als iemand 12 of meer scoort, dan wordt de ronde uitgespeeld (opdat iedereen evenveel beurten zou hebben gehad). Wie daarna de meeste punten heeft, die wint het spel.

Opmerking: Spelregels in het Engels en Duits. De kaarten zijn op de naamgeving na 100% taalonafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op zaterdag 11 oktober, 2014.

Klanten die dit artikel kochten hebben ook onderstaande artikelen gekocht..

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.