"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


7 Wonders: Duel (NL)

20,80EUR

  • Model: REP-7WO06
  • Gefabriceerd door: Repos Production


Auteur(s): Antoine Bauza & Bruno Cathala
Aantal spelers: 2 - 2
Speelduur: 30 min
Taal: NL

Beschrijving: Deze 7 Wonders-variant werd speciaal ontwikkeld als tweespelersspel. Het start met het draften van wonderen waarbij iedereen uiteindelijk 4 wonderen zal hebben. Er worden een aantal kaarten van elk van de 3 tijdperken verwijderd (zodat elk spel anders is) en 3 gildekaarten aan tijdperk III toegevoegd.
Het spel hoeft echter geen 3 tijdperken te duren. Als iemand tijdens het spel immers zo veel militair verzamelt dat hij de hoofdstad van zijn tegenspeler bereikt (dit wordt bijgehouden op een apart bord), dan wint hij onmiddellijk. Of als iemand de 6 verschillende wetenschapssymbolen weet te verzamelen, dan wint hij ook meteen. Doet gene ven beide zich voor tijdens het spel, dan wordt er op de klassieke manier punten geteld, waarbij diegene die de meeste punten zal winnen.
Bij de start van een tijdperk worden 20 kaarten volgens een welbepaalde configuratie gelegd, waarbij sommige open zijn en andere gesloten. Als je aan de beurt bent, dan kies je 1 van de beschikbare gebouwen en ga je die: bouwen (waarbij je grondstoffen die je tekort komt kan kopen van de bank voor 2 geld + 1 extra per grondstof van die soort die je tegenstander heeft), afgeven voor geld (2 geld + 1 extra voor elk geel gebouw dat je hebt) of 1 van je 4 wonderen afbouwen (waarbij er maximaal 7 wonderen kunnen gebouwd worden). Wanneer alle 20 kaarten van een tijdperk zijn gebouwd, dan start het volgende tijdperk.
Het spel eindigt dus als iemand via militair of wetenschappelijk weet te winnen. Anders wint die speler die na tijdperk III de meeste punten heeft.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op zaterdag 17 oktober, 2015.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.