"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Imperial Settlers (NL)

33,20EUR

  • Model: WGG-IMP01
  • Gefabriceerd door: What's Your Game


Auteur(s): Ignacy Trzewiczek
Aantal spelers: 1 - 4
Speelduur: 60 min
Taal: NL

Beschrijving: In Imperial settlers probeer je het meeste overwinningspunten bij elkaar te sprokkelen door de samenleving van je volk zo goed mogelijk uit te breiden. Iedere speler heeft dan ook zijn eigen volk en bijhorend spelersbord.
Het spel bestaat uit 5 rondes die elk uit 4 fasen bestaan. De eerste fase is de Uitkijkfase. In deze fase ga je 3 nieuwe handkaarten krijgen. De eerste komt van je eigen trekstapel, de andere komen van de algemene voorraad.
De tweede fase is de Productiefase. Hierin krijgt iedereen een aantal grondstoffen en goederen die je dan in de actiefase kan gaan gebruiken, of kan je ook extra kaarten of punten verwerven.
De Actiefase is het hart van het spel. Iedere speler komt om beurten aan bod om één actie uit te voeren. Je hebt keuze uit 5 mogelijke acties: een locatie bouwen (je krijgt het voordeel dat op de kaart staat), een coalitie vormen (de kaart gaat dan grondstoffen produceren), aanvallen (een eigen handkaart of een locatiekaart van een tegenstander (wat duurder is), wat telkens grondstoffen oplevert), de actie van een locatie activeren (dit vraagt een activatiekost) of arbeiders inzetten om grondstoffen en kaarten te verwerven. Tot slot is er nog de Opschoonfase waar je niet-gebruikte grondstoffen eventueel nog kan gaan stockeren en de volgende ronde wordt voorbereid. Na de vijfde ronde eindigt het spel. Bij de gescoorde punten tel je nog punten op voor locaties die je hebt en wie daarna de meeste punten heeft, die wint het spel.
Uitverkocht

Artikel opgenomen in ons assortiment op zaterdag 14 november, 2015.

Klanten die dit artikel kochten hebben ook onderstaande artikelen gekocht..

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.