"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Kanagawa

23,90EUR

  • Model: IEL-KAN01
  • Gefabriceerd door: Iello


Auteur(s): Bruno Cathala & Charles Chevalier
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 45 min

Beschrijving: In Kanagawa bent u een leerling-schilder van de school van Hokusai (= een bekende Japanse landschapsschilder). Een beurt is heel simpel: je begint met een rij kaarten open te draaien, evenveel als spelers. Vervolgens gaat iedereen, beginnend vanaf de startspeler, beslissen of hij een bepaalde kolom aan kaarten gaat kiezen of niet. Als minstens 1 speler nog geen kolom heeft gekozen, dan worden extra kaarten onder de niet gekozen kolom(men) gelegd. Dit gebeurt eventueel nog een derde keer en daarna moet iedereen een kolom gekozen hebben.
Met die kaarten ga je 2 dingen doen: ofwel ga je je atelier uitbreiden en krijg je zo meer speciale eigenschappen ter beschikking (zoals meer verfsoorten, een kaart kunnen overdragen naar de volgende ronde, startspeler worden, een extra verfborstel,...) ofwel ga je de kaart als landschap schilderen. Daarvoor moet je in je atelier wel de gevraagde verf klaar hebben staan. Er zijn 4 soorten landschappen: dieren, gebouwen, personen en bomen. Er zijn ook bonustegels voor al die verschillende zaken als je er een welbepaald aantal van hebt, dan mag je die claimen, of verdergaan voor een bonustegel met meer punten op in de hoop dat je eerst bent om die te claimen (je mag van elk type immers maar 1 hebben).
Een ronde is gedaan als iemand 11 landschapskaarten heeft geschilderd. Dan krijg je punten voor elke geschilderde kaart, je grootste aaneengesloten keten van hetzelfde weertype (op de kaarten staan ook nog eens weertypes als zon, sneeuw,...) en punten van bonustegels. Wie alzo de meeste punten heeft, die wint het spel.

Opmerking: Spelregels in het Engels. Alle spelmateriaal is 100% taalonafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op dinsdag 08 november, 2016.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2017 Time2Game.