"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Pyramids (EN)

17,10EUR

  • Model: IEL-PYR01
  • Gefabriceerd door: Iello


Auteur(s): Matthew Dunstan & Brett J. Gilbert
Aantal spelers: 2 - 5
Speelduur: 30 min
Taal: EN

Beschrijving: Pyramids bestaat uit een stapel kaarten met daarop bouwstenen in verschillende kleuren en groottes. Een ronde bestaat uit 3 fasen. Eerst kiest men - beginnend met de startspeler - een volgordekaart. Die bepaalt als hoeveelste je mag bouwen en waar je mag bouwen (alleen de piramide of al dan niet in combinatie met de tombes of de obelisk).
In de dan vastgelegde volgorde kiest iedereen een setje van 2 kaarten. Eén daarvan moet je aan je piramide aanleggen (je moet een basis van 4 kaarten maken en dan naar boven toe bouwen), de andere kan je of gedekt in je tombe leggen of aan je obelisk aanbouwen (als je dat mag).
Na 10 rondes worden de punten geteld. In je piramide ga je voor elke kleur na hoeveel bouwstenen aan mekaar hangen en zoveel punten scoor je. Je best scorende kleur mag je verdubbelen en je krijgt 10 bonuspunten als elke kleur minstens 3 scoort. In de obelisk krijg je voor de meest voorkomende kleur punten gaande van 1 tot maximaal 15. Dan worden de kaarten in je tombe bekendgemaakt. Per kleur wordt gekeken wie de meeste bouwstenen heeft en per meerderheid scoor je zo 5 punten. Wie de meeste punten heeft, die wint het spel.

Opmerking: Spelregels in het Engels. Alle kaarten zijn 100% taalonafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op woensdag 17 mei, 2017.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.