"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Unfair (EN)

51,10EUR

  • Model: CMON-UNF01
  • Gefabriceerd door: Cool Mini or Not


Auteur(s): Joel Finch
Aantal spelers: 2 - 5
Speelduur: 50 - 120 min

Beschrijving: In Unfair bouwt iedereen zijn eigen themapark. Wat leuk is, is dat je jouw eigen thema kiest. Dit doe je door het bijhorende deck te nemen. Je hebt keuze uit: Vampieren, Gangsters, Ninja, Jungle, Robots of Piraten.
Afhankelijk van de gekozen thema's, worden de nodige trekstapels voorbereid. Een ronde is vrij straightforward: eerst is er de gebeurtenisfase, waarin iedereen er een gebeurteniskaart bijkrijgt, er een globale gebeurtenis is en iedereen 1 gebeurteniskaart mag spelen.
Vervolgens is er de actiefase. Om en om doet iedereen 1 actie tot iedereen 3 acties heeft gedaan (via bepaalde gebeurteniskaarten kan je jezelf een vierde actie geven). Mogelijke acties zijn: je themapark uitbouwen (dit kunnen attracties zijn, upgrades of attractiemedewerkers), een kaart op hand nemen uit de markt of 2 kaarten trekken van hetzij de gebeurteniskaarten,hetzij de blueprints, hetzij de marktkaarten en er 1 van houden..
Als de 3 acties gedaan zijn krijgt iedereen inkomen naargelang het aantal sterren in zijn themapark en moet je kaarten afleggen als er meer dan 5 op handen hebt.
Het spel is gedaan na 8 rondes. Punten krijg je voor attracties (waarvan je via de upgrades zoveel mogelijk verschillende symbolen op wilt hebben), geslaagde blueprints (mislukte blueprints (zeg maar opdrachten) zijn minpunten), bepaalde kaarten in je themapark en geld dat je over hebt. Wie de meeste punten heeft, die wint het spel.

Opmerking: Spelregels in het Engels. De kaarten bevatten Engelse tekst, taalafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op donderdag 18 mei, 2017.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2017 Time2Game.