"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Herbaceous

25,50EUR

  • Model: DFG-HER01
  • Gefabriceerd door: Dr. Finn's Games


Auteur(s): Eduardo Baraf, Steve Finn & Keith Matejka
Aantal spelers: 1 - 4
Speelduur: 15 - 20 min

Beschrijving: Herbaceous is zo'n spel waar je goed gaat moeten plannen en vooral je gulzigheid in bedwang moet kunnen houden.
Als je aan de beurt bent, dan kan je 2 dingen doen: potten (wat optioneel is) en planten (wat verplicht is). We leggen eerst even het tweede uit: van de gedekte stapel met kaarten (die 9 verschillende kruiden en 3 soorten speciale kruiden bevat) ga je er 2 trekken. Eén moet je in de gemeenschappelijke tuin planten, de andere in je privé-tuin. Je trekt de de kaarten één voor één en plant je de eerste in je privétuin, dan moet de volgende dus verplicht in de gemeenschappelijke.
Bij het begin van je beurt mag je dus echter potten. Je hebt 4 soorten potten: eentje waar allemaal dezelfde kruiden in moeten, allemaal verschillende, verschillende paartjes en eentje waar je speciale kruiden kan in potten. Elke pot mag je echter maar één keer vullen, je mag achteraf niets meer toevoegen. Uiteraard zal de pot meer waard zijn naar gelang er meer planten instoppen. Als je pot mag je zowel planten uit je privé als de gemeenschappelijke tuin nemen en je moet je dus telkens afvragen of je voor de zekerheid gaat of nog een rondje wacht, met het risico dat iemand de gemeenschappelijke tuin voor je neus leegplukt.
Het spel is gedaan als de trekstapel op is en iedereen al zijn potten heeft gevuld. Iedereen bepaalt de waarde van zijn potten en die met de hoogste gemeenschappelijke waarde, die wint het spel.

Opmerking: Spelregels in het Engels. De naam van de kaarten is in het Engels (bvb rosemary of thyme) , maar voor het overige is het spelmateriaal 00% taalonafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op dinsdag 13 juni, 2017.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.