"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Legends of Luma - Oh Captain!

20,80EUR

  • Model: LUD-LOL01
  • Gefabriceerd door: Ludonaute


Auteur(s): Florian Sirieix
Aantal spelers: 3 - 6
Speelduur: 15 - 30 min

Beschrijving: Legends of Luma - Oh Captain is een party- en blufspel. Eén speler heeft de rol van kapitein. De kapitein heeft het voordeel dat hij geen nadelig effect heeft van negatieve kaarten, maar hij kan zelf niet op avontuur gaan. De speler links van de kapitein begint met op avontuur te gaan. Als deze speler rijker is dan de kapitein, dan moet hij 1 goud aan de kapitein betalen als hij op avontuur wil gaan of hij moet de muiterij uitroepen en zelf kapitein worden. Als je armer bent dan de kapitein, dan mag je automatisch op avontuur gaan.
Diegene die op avontuur gaat neemt een kaart uit de grot, bekijkt ze en zegt aan de kapitein wat hij heeft gevonden, maar hij mag hierbij liegen! De kapitein besluit vervolgens of hij de aangeboden kaart wil of niet. Wil hij de kaart, dan betaalt hij 1 goud aan de speler die op avontuur is gegaan en draait hij de kaart open. Heeft de avonturier niet gelogen en is de kaart effectief wat werd gezegd, dan mag de kapitein de kaart uitvoeren (maar negatieve gevolgen moet hij niet ondergaan). Zo niet, dan heeft de kaart geen effect.
Wil de kapitein de kaart niet, dan mag de avonturier de kaart houden, maar kunnen zijn medepiraten hem/haar nog beschuldigen van een leugen. Als dat het geval is, dan moet diegene die het fout had 1 goud betalen (dus als de avonturier valselijk beschuldigd werd van liegen, krijgt hij 1 goud van diegene die hem/haar fout beschuldigde, anders moet de avonturier 1 goud betalen aan diegene die hem/haar correct van een leugen beschuldigde). Vervolgens is de volgende speler aan de beurt.
Het spel eindigt als de Nomadenkaart wordt getrokken. Dan wordt er nog gekeken naar meerderheden in speciale voorwerpen als lantaren of hagedissen (waar je 4 goud/meerderheid krijgt) en wie daarna het meeste goud heeft, die wint het spel.

Opmerking: Spelregels in het Engels. Alle spelmateriaal is 100% taalonafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op maandag 03 juli, 2017.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.