"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Sentient

50,50EUR

  • Model: RGS-SEN01
  • Gefabriceerd door: Renegade Game Studios


Auteur(s): J. Alex Kevern
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 45 - 60 min

Beschrijving: In Sentient heeft iedere speler zijn eigen bord en plaats voor 5 gekleurde dobbelstenen. Je rolt die en legt die op de aangegeven plaats op je bord.
Je hebt een hele deck kaarten die in 5 soorten categorieŽn zijn onderverdeeld. Die 5 categorieŽn wordt ook aangegeven met driehoekige vormen en tussen die vormen leg je 4 kaarten open. Een ronde is vrij simpel: ieder gaat zijn 4 agenten inzetten en 1 keer passen.
Het inzetten van een agent is ook rechttoe rechtaan: je zet hem, al dan niet samen met enkele assistenten, in boven de kaart die je wil. Je neemt de kaart en legt die in een vrij slot op je bord (je start met 4 vrije slots). Links en rechts van dat slot zal een dobbelsteen liggen en de kaart geeft aan of je die dobbelsteen met 1 moet verhogen (waarbij een 6 een 1 wordt), verlagen (waarbij een 1 een 6 wordt), of laten zoals die is. Wil je echter de manipulatie die de kaart aangeeft niet uitvoeren, dan kan je ook hiervoor een assistent inzetten (1 assistent per manipulatie die je niet wil uitvoeren). Je wil de manipulatie eventueel niet uitvoeren omdat de dobbelstenen al de 'juiste' waarde hebben. De kaart gaat je immers geld opleveren als je aan de voorwaarde voldoet (bvb. de dobbelstenen moeten de waarde 5 hebben, het verschil tussen beide dobbelstenen moet 1 zijn, de som moet groter dan 10 zijn,...).
Als je geen kaarten wil pakken, dan kan je passen en worden alle kaarten uit het display afgeruimd. Je komt dan wel later in volgorde te zitten voor de volgende ronde.
Als iedereen zijn 4 agenten heeft ingezet en gepast heeft dan worden de kaarten geŽvalueerd bij iedere speler en wordt tot slot nog gekeken wie de driehoeken wint. Je gaat simpelweg kijken wie links en rechts van de driehoek het meeste invloed heeft (de som van alle agenten + eventuele assistenten) en die speler krijgt de driehoek. Als die allemaal zijn uitgedeeld, dan start een volgende ronde.
Na 3 rondes worden de driehoeken afgerekend. Je gaat kijken hoeveel driehoeken je van een bepaalde soort hebt en hoeveel kaarten je van die soort hebt en die 2 getallen vermenigvuldig je met elkaar. Wie daarna het meeste geld heeft, die wint het spel.

Opmerking: Spelregels in het Engels. Alle spelmateriaal is 100% taalonafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op zondag 26 november, 2017.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.